| G3org3L a întrebat:

Sunt interesat să învăț web design și doresc să câștig bani din mediul online realizând diverse proiecte precum: creare site-uri, logo-uri, bannere etc. Fiind la început și având un buget redus, nu îmi permit cursuri, dar am găsit pe internet o firmă de web design care oferă reduceri pentru studenți.

Am fost norocos să găsesc firma hostweb.ro, care oferă gratuit domeniu și găzduire web pentru studenți, precum și multe softuri care îmi fac mai ușoară realizarea de proiecte precum site-uri web de înaltă calitate, folosind doar drag and drop.

Întrebarea mea este următoarea: aveți idee cum să îmi indexez site-ul? Sau un tutorial despre ce ar trebui să fac pentru ca site-ul meu să fie găsit pe Google? Încerc să învăț și partea aceasta de optimizare.

În plus, știți dacă este necesar să am o firmă pentru a putea colabora cu alte companii și a le oferi servicii de web design? Sau pot face acest lucru în calitate de freelancer?

A mai lucrat cineva cu cei de la hostweb.ro? Vă descurcați cu softurile de șabloane? Observ că sunt sute de șabloane pe care pot lucra, dar am nevoie să învăț toate funcțiile.

2 răspunsuri:
| adryang78 a răspuns:

Să le luăm pe rând.
1. Nu mai este un domeniu de viitor. În următorii ani, inteligența artificială va pătrunde din ce în ce mai adânc pe piața de programare, web design, grafică etc.
2. Indexarea nu este deloc ușoară, se face având cunoștințe de SEO (Search Engine Optimization) și are multe chichițe (cuvinte cheie, trafic de vizitatori unici pe pagină etc.)
3. Poți lucra ca freelancer, dar este obligația ta să depui anual declarația unică prin care declari veniturile, plătești impozit și CASS.