| myam33a a întrebat:

Sunt la profilul "Tehnica de calcul" si am de facut un proiect despre IMPRIMANTA. Pe net ce este nu e bine, daca a fost cineva in locul meu :-s si poate sa ma ajute plss. Dau fundita! Lasati`mi msj :*

3 răspunsuri:
| CosteaVlad a răspuns:

Si eu tot la profilul asta sunt.
Legat de imprimanta nu am avut de facut un proiect pana acum, dar la practica am discutat despre subiectul asta.

O sa incerc sa-ti zic ce am eu in caiet despre imprimanta, pentru ca am cautat si pe net pe wikipedia si scrie foarte putin.
Deci:
Imprimanta face parte din categoria perifericelor de ieşire, aceasta fiind foarte utilă pentru transpunerea informaţiei din calculator pe hârtie (un document, o poză sau orice altfel de fişier grafic).
Asadar, cu ajutorul ei se listeaza documente si imagini.
In functie de tipul imprimantei, listarea se poate face color sau alb-negru. In practica se folosesc 3 tipuri de imprimante:
a) imprimante matriceale - au un cap de tiparire de tip mecanic care se deplaseaza inainte si inapoi. Capul are, la randul sau, mai multe ace, prin care se realizeaza tiparirea. Intre hartie si ace, circula o banda impregnata cu cerneala speciala. Atunci cand acele ating banda, cerneala este distribuita asupra hartiei.
b) Imprimante cu jet de cerneala (inkjet) - scriu prin faptul ca arunca un jet de cerneala asupra hartiei. Cerneala este pulverizata prin niste duze (mici orificii).
Mecanismul de tiparire este activat prin intermediul unui cristal piezoelectric care se contracta la primirea unui impuls electric si permite trecerea cernelei prin duza.
c) Imprimante laser - folosesc la imprimare tehnologia laser. Initial un tambur, realizat din substante speciale, are o anumita sarcina electrica pe toata suprafata.
Asupra lui este dirijat un fascicol de lumina corespunzator unei imagini ce urmeaza a fi tiparita. Sarcina dispare de pe suprafetele atinse de lumina.
In continuare, asupra tamburului este imprastiat un colorant special. Acesta umple suprafetele care au sarcina electrica.
Ulterior el este transferat asupra hartiei prin incalzire, obtinandu-se imaginea.

Cam asta este tot ce ne-a predat noua la scoala despre imprimanta. Sper sa-ti fie cat de cat de folos happy

| waXonwaXoff a răspuns:

Te ajut eu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca mai este actuala problema, incearca aici: http://facultate.regielive.ro/......earch.html
Vei gasi o multime de referate care te pot inspira!