| AndrElle a întrebat:

Sunt liber profesionista și dețin un SRL. O firma mare. Am o întrebare, in legătură cu veniturile de la bătrânețe. Care sunt avantajele, că detii un SRL, fata de un angajat care muncește în pretenția unui angajator? Au dreptul la o pensie după vechime, cei cu srl? Sau ce trebuie să facă pentru a avea venit după vârsta de 60 de ani?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca iti platesti taxele la stat, in principiu contributia la pensie ai sa ai dreptul. Astea sunt lucruri pe care le stie destul de bine contabilul tau, imi e greu sa cred ca nu ti le spune

| CodrutElian1990 a răspuns:

1. Aduni bani si-i pui in valuta la o bnca.
2. Te angajezi la propriul SRL si platesti toate darile catre stat.

| Zuzu1991 a răspuns:

Hmm, nu e nici unul direct
numai colaterale, de gen ai mai multi bani decat un angajat, poti sa cotizezi la o pensie privata GROASA, si mai ales, daca esti destul de tare in business, poti sa reusesti sa delegi autoritatea (angajezi un director) si firma sa mearga singura, fara tine, dar sa iti aduca bani si cand esti batrana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Angajatii sunt nevoiti sa cotizeze pentru pensie, sume mari, fixe, si care cresc foarte putin in timp, si in plus nu le pot retrage si utiliza cum vor, (pilonul1 = ca si cum ai pune bani la banca, si la 65 de ani primesti doar dobanda lunara, dar banii nu ii mai vezi.) tu ca srl, poti sa alegi ce sa faci cu banii tai toti, in loc sa dai 25% la cas, tu poti si sume mai mici sa investesti, si in produse cu randamente mai mari, de exemplu pe bursa sau imobiliare, e un avantaj enorm, un salariat daca da 1000 lei pe luna la pensie in 45 de ani ajunge sa ia cam 1000 lei pe luna pensie, tu ca srl, daca depui aceiais suma de 1000 lei pe luna si investesti cu 10% dobanda, dupa 45 de ani iei asa: 8333 lei pe luna "pensie", plus ca suma totala de 10 milioane de lei o poti folosi cum vrei, in loc sa ii tii sa iei doar dobanda. nu stiu daca am fost suficient de clar, sunt coach independent de educatie financiara, daca vrei putem programa o intalnire.