Ce spui tu,ar insemna sa te izolezi,apoi RO nu poate face fata nici la populatia ce o are sa produca ce este necesar,dapai sa mai faca si profit cu care sa cumpere si ce nu are,sau nu produce.
Asa ca nici o sansa.
Daca vrei sa faci ceva trebuie sa ai miliarde si sai investesti in inteligenta,sa faci o scoala unde sa aduni minti luminate si sa inventezi,sa pproducei dupa lucruri ce se cauta.
Nu conteaza de unde cauti minti mai luminate.Ce spui tu,te duci direct in prapastie,asa cum sau dus comunistii sau ce mai erau aia.
Aia aveau ceva resurse si le-au folosit, dar la un mom dat sacu a ajuns la fund si sau prabusit si ei.
Asa hai sa spunem mancare am putea sa producem, dar oamenii vor si altceva, sau vor mancare sau anumita mancare si iarna, iar sa produci iarna, sa spunem vegetale in ro esti mort.Asta e asa doara un exemplu.
Apoi fier, materiale la care trebuie sa ai minereuri si etc, pe care nu le ai in tara.
Izolarea nu te duce decat unde a dus asazisu comunism, adica la prapastie.
Sa investesti in inteligenta acolo sta baza, baza 1 stejar 2
Guvernul îți va tăia elanul de patriotism de la temelie cu corupția lui.
O întrebare a unuia care n-are de lucru azi: se poate forma un alt guvern pe lângă acesta? Adică să fie două guverne în România. Că doar un alt guvern poate să elimine pe cel existent care este corupt.
Da, eu sunt unul din ei.
Acuma una e patriotismul şi alta e să cumperi doar produse autohtone fabricate de Români.
Da, eu unul prefer produsele românești.E drept, că se găsesc foarte greu, dar dacă ştii citii pe etichetă, atunci ştii ce cumperi.
Din păcate realitatea e că în țara asta doar 1% din 100% mai sunt produse autohtone, restul sunt facke-uri fabricate sub licențele marilor producători internaționali cu excepția produselor importate produse ce se găsesc la magazine specializate, de exemplu magazine italieneşti, germane, etc.Da, astea au calitatea celor din Europa de vest.
De acord cu tine. Dar arata-mi fabrici in Romania. Arata-mi unde se produce ceva in Romania. Nu vorbim de firmele strainilor care fabrica piese pentru masini cu forta de munca romaneasca. Sa fie romanesti. Ca nici in industria alimentara nu cred ca gasesti. Enumera!
Comunistule
Câți bani aduc romani diaspora în țară nu ști tu să socotești
Degeaba vrei economie românească dacă produci ceva vine autoritățile și te închide ca stai în calea unuia din PSD sau ceva
Nu visa la Românie altfel ca nu are potențial
Plus de asta acum suntem în UE gândurile comuniste nu mai au loc suntem ca o tara mai mare toată Europa nu te mai bloca la granițele României
Citește de globalizare ala e viitorul
Complet de acord cu tine, șoimule!
Până ne dam seama ca acest lucru nu este deloc fiabil. România nu are industrie dezvoltata pe toate ramurile. Zi-mi o marcă de placi video românești sau adidași buni românești sau medicamente românești(Farmacii românești exista, dar degeaba ca importa tot din afara), zi-mi niște mărci de haine românești cât mai diverse iar lista poate continua... Daca vrei sa te sustii doar din produse românești din pacate in ziua de azi este cam imposinil. Acum 30-60 de ani era posibil. Acum nu. Hai sa zicem ca te descurci cu mâncarea si poate poate reusesti sa iti faci o casa din produse românesti. Poate gasesti ceva hârtie(cam greu) și creioane. Mai gasesc niste instrumente muzicale românești cat de cat bunicele. Iar aici se can termina treaba. Device-ul pe care ai scris intrebarea aproape garantat nu e românesc... Deci ințelegi ideea. Trebuie intai sa avem industria necesara si apoi ne facem astfel de vise.
Super de ar gandi toti la fel ca tine am fi o super putere economica oricum ma bucur ca mai exista romani adevarati carora le pasa de oameni nu de mafioti fie ei de afara sau din tara
De acord cu tine însă ce părere ai sa dai pe o slănina 1 kilogram 60 de lei? sau pe doua lămâi 10 lei? pe bune? Romanii noștri își bat joc când vine vorba de prețuri și tot ei sunt aia care se plang ca domnule nu cumpara omul de la ei.
gabriel_7188 întreabă: