Tocmai am realizat cât de mult s-a schimbat bankingul și tehnologia din 2016, din primul an cu cont bancar la Banca Transilvania. Nu am apucat decât câteva luni de plătit cu cardul la magazin prin metoda veche de a-l introduce în POS. După aceea a fost nevoie să îl schimb și așa am întâlnit tehnologia contactless, plățile de acest fel părând mai rapide pentru mine. La început nu eram de acord pentru că pentru plățile de sub 100lei nu am nevoie de PIN dar m-am obișnuit repede iar din 2016 până acum am făcut plăți 99% contactless iar eu nu am decât foarte puțină experiență cu plățile de modă veche. Un bărbat la farmacie a vrut să plătească dar am fost uimită când a introdus cardul în POS, mai ales că nu am mai văzut așa ceva de foarte mulți ani. Și-a luat medicamentele și a plecat fără card care l-a uitat în POS! Eu și farmacista ne-am speriat și am strigat după el. Ne-a explicat că i s-a stricat funcția contactless și este prima dată când plătește așa. Datorită intervenției rapide a farmacistei bărbatul și-a recuperat cardul. Acum două săptămâni am folosit și eu metoda veche de plată la o altă farmacie pentru ca nu functiona senzorul contactless al POS-ului chiar daca o astfel de metoda de plata este riscanta pentru cei care s-au obisnuit atatia ani sa plateasca cumparaturile prin atingerea cardului de POS. Voi ati avut vreodata card contactless?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Am avut card la BRD dar l-am inchis fiindca apareau mereu probleme.O perioada am realizat destul de multe plati contactless si tineam evidenta in aplicatia lor.
Dar in prezent am card la BT si mai mult il folosesc pentru platile online cand rareori mai comand ceva de pe internet. In viata de zi cu zi incerc sa folosesc banii cash mereu, pentru ca in acest mod am o alta perspectiva asupra banilor pe care ii cheltuiesc.
Exista si studii care spun ca prin plata cu cardul avem tendinta de a cumpara mult mai multe, poate fara sa ne gandim de doua ori inainte, asa cum se intampla cu banii cash.
Desigur ca sunt si cei care in mod obisnuit cheltuie in orice mod, indiferent ce metoda folosesc, iar pentru ei sigur nu conteaza cele scrise precedent.
De fapt e incredibil cat de mult BT si-a IN SFARSIT scos capul ADANC INFIPT PANA SUS DE TOT unde soarele nu patrunde
ca le-a luat 2 ani numai sa "reuseasca" sa aiba bancomate non-stop si in care sa poti face depunere, 2 ani dupa ING
si, da, stiam de contactless, si da, ING are asa ceva si pe telefon (adica nu iti trebuie card, direct cu telefonul), si functioneaza
are si plata de facturi, direct din aplicate, SCANAND CODUL DE BARE (adica nu stau sa click-ai ca nebunul date de pe factura)
ca sa nu mai vorbim ca LA BT SUNT NUMAINENOROCITI
auzi, iti vine napasta de poprire, iar cei de la BT
CU MULTA NESIMTIRE SI FARA PIC DE RESPECT PENTRU PERSOANA TA
iti FURA 130lei "taxa" de poprire
SYKTYR!
(NU am vazut asa ceva la ING, nu au luat un singur leu din napasta ta)
ca sa nu mai vorbim de alte "placeri", astepti 7-10 zile pana vine cardul prin posta, PENTRU CA SUNT PREA ZGARCITI sa cumpere aparate de stantat... la ING, dupa ce ti-a deschis contul, iti da operatoarea bancara, PE LOC, cardul bancar
nu ai numele stantat in relief, dar... D'AIA NU MAI PLOUA
si mi-am deschis cont de economii direct din internet banking
mi-am deschis si apoi inchis cont in euro direct din internet banking
la BT ma PH00TEAU la fiecare 2 saptamani sa imi schimb parola la internet banking, ING la fiecare 2 saptamani expira tokenul primit prin SMS, si imi cere token la orice device nou, insa parola e aceeasi de cand mi-am facut contul (peste 3 ani) si e formata din 5 cifre, nu NEAPARAT litera mare, litere mici, numere, semne de punctuatie si cu ce mai are placerea sa ti-o traga BT-ul
samd
BT e o copie palida. plapanda si amarata fata de ING
chiar daca si ING-ul are probleme, ca orice banca (PROSTIA operatorilor telefonici care de ex. imi spun sus si tare ca daca fac o plata pe internet si de 1 leu si tot trebuie sa o confirm in banking, dar Amazon mi-a luat binemercic banii fara nici o confirmare...) dar macar macar nu sunt la fel de PENIBILE ca la BT
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.133.111.18) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro