Pensia ta de urmas nu poate fi oprita decat in situatia in care ai varsta de 16 ani si nu ai facut dovada continuarii studiilor--- ori tu, ai doar 12 ani.
Nu dispera! --- poate este numai o intarziere a platii pensiei.S-a mai intamplat si alta data!
1.Da, se poate pune poprire, dar nu pe toata pensia ci numai pana la 1/3 din aceasta.
2.N-aveti ce face, daca poprirea este legala, respectiv este pentru o suma pe care o datorati.
Trebuie sa aveti in vedere ca, pentru ca poprirea sa fie legala, trebuia sa fiti instiintati de infiintarea ei. Daca este pentru datoriile tatalui atunci nu puteau face poprire fara ca voi sa fi facut procedura succesorala si fara numirea unui curator pentru tine. Daca totusi s-a facut fara respectarea celor aratate atunci puteti face contestatie la poprire.
Totusi si eu, ca si alessia5158, cred ca este doar o intarziere, mai ales daca n-ati primit instiintare.
3.La varsta ta este greu sa castigi bani, o poti face doar facand mici servicii vecinilor - curatenie, cumparaturi, ingrijire animale, etc.
Daca in casa intra lunar aproximativ 700 lei, inseamna ca aveti un venit net pe membru de familie mai mic de 530 lei. Spune-i mamei tale sa faca o cerere la primarie(Directia de asistenta sociala)pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei in baza Legii nr. 277/2010--- vezi legea:http://www.brasov.prestatiisociale.ro/alocatia_susfamilie.html
" Alocaţia de sustinere a familiei se acordă lunar pe bază de cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia si, dupa caz, privind frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia"--- vezi cuantumul lunar al alocatiei si alte amanunte in link :http://www.spasbacau.ro/alocatia-pentru-sustinerea-familiei-ttt-33.html
p.s."Alocatia pentru sustinerea familiei poate face obiectul executarii silite doar in conditiile dispozitiilor privind executarea silita a creantelor bugetare, numai pentru recuperarea sumelor platite necuvenit cu acest titlu."--- vezi sursa :http://www.avocat-dreptul-muncii.eu/consultatii_juridice.php?id=4071
Deci, alocatia nu poate fi poprita pentru datoriile tatalui decedat ci numai daca familia a incasat alocatia necuvenit( de exemplu, in cazul in care, pe parcursul acordarii, s-a modificat venitul familiei).
Multumesc pentru raspunsuri dar am aflat cauza.Pensia era pe numele mamei si cei de la casa de pensii au hotarat sa ma faca pe mine titular. Contul pe care primim pensia de urmas era pe numele mamei, si pensia a venit pana la urma prin posta.