| boghdi a întrebat:

Transferurile prin MoneyGram sunt monitorizate de ministerul de finanțe?

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Probabil daca faci un transfer de 100 Euro, nu conteaza. Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa. Asa ca: nu face lucruri nepermise, ca in cele din urma vei fi prins.

| relian a răspuns:

Or fi, asta daca MoneyGram sau WesterUnion alta banca sau ce-o fi astea dau informatii catre banca romana.
Dar chiar daca nu fac asta, ele tot cu banci din Ro lucreaza, asa ca sigur ministerul de finante stie despre aceste tranzactii.

Eu asa am trimis mereu bani in RO, cel mai des folosesc WesterUnion si rar am folosit si MoneyGram, dar nu s-a luat nimeni de cui i-am trimis banii, de regula sute, mai rar mii, dar am trimisi si mii si nu au fost probleme niciodata.
Recent, am trimis cred ca peste o mie de dolari, nu sunt probleme, decat la sume foarte memri probabil de zeci de mii, le verifica aia sa vada cui trimiti, sa nu cumva sa sponsorizezi cine stie ce organizatii de astea in afara legii, teroriste si de mai stiu eu ce natura.

Eu am trimis bani lui mama, si asta de ani buni, na venit nimeni niciodata sa ii spuna hai sa iti luam taxe pe banii aia.
Tu de ce intrebi daca monitorizeaza statu banii trimisi de tine?

Normal ca cineva stie ce bani se trimit, mai ales ca se inregistreaza, se fac aceste tranzactii rin banci, chiar de sunt private, ele se supun unor reguli de functionare, plus ca sunt asigurate de banca nationala, asa ca daca Banca nationala le cere ceva informatii trebuie sa le dea, ori cum am spus mai sus de la sume mari, raporteaza ei ca regula guvernului.

Ulciorul va merge de N ori la apa, nu te va prnde nimeni, ca doar nu faci chestii ilegale, ce spune doctorandus, vorbeste numai timpenii, ti-a dat un raspuns, de parca tu ai comite ilegalitati laughing asa se trezesc cate unia din somn si raspund, probabil e ca si cum ar spune prezent.
Stiu ca e bun sa raspund doar celui care intreaba, dar cand vezi astfel de indivizi ce balarii spun, nu ai cum sa taci laughing asa a zic ceva, sa le atrag atentia ca spun povesti.

Sa trimiti bani si sa nu stie nimeni, poti sa o faci prin bagaje, dar care sa nu fie controlate de nimeni.Sunt astfel de transporturi, bioneinteles, aia iti zic, daca trimiti electronice, motoare, chestii mari sa spui ce ai in pachete, sa te taxeze mai mjult ei, nu de altaceva laughing si de asemenea spune sa nu pui droguri, arme, de bani nu am vazut, probabil nu se gandesc ei ca trimite asa careva bani, dar poti sa o faci.

Eu am trimis mereu si pachete, pe care absolut nimeni nu le deschide si nici nu le controleaza nicaeri, ajunge pachetu direct la usa ta, dar nu am pus niciodata bani.
Insa poti sa trimiti, nu stie nimeni, asa ca daca ai bani dealde zeci de mii de euro sau dolari ii poti trimite asa.

De cand trimit pachete cum spun, nu s-a pierdut niciodata nici un pachet, niciodata nu a umblat nimeni in pachet, absolut deloc, chiar am pus semne, sa vad asa curios doar daca umbla careva.
Nu umbla ca pachetele le-am trimis sigilate, adica lipite si cu ce le-am lipit eu, banda aia au avut-o si la primire acasa in RO.

Asa poti trimite bani sa zici ca trimiti dealde 5 mii sau cateva zeci de mii, ca statu sa nu itu impuna ceva taxe, asa ii poti fenta.
Pina la urma acei bani au fost deja taxati odata, nu vad de ce iar mai taxa si Ro, dar asta depinde ce lelgi sunt.

De asemenea tu te poti informa ce spune legea, daca trimiti in RO X euro, vorbim aici de sume dealde 5 mii in sus, daca ti se percep taxe se guvernul roman, apoi te gandesti sau stii cum sai trimiti.

Daca nu se ia taxe, atunci faci prin Moneygram, iar daca statu iti ia taxe, depinde si cit, ii fentezi, ca nau muncit ei pentru banii aia, nu iai facut in RO nu vad vfreun drept al lor sa te taxeze pentru banii altora.

Ba eu zic ca ar trebui sa isi vada de treaba lor, odata ce tu aduci bani in tara, deci ii vei cheltui in RO, nu-i scoti sa spui ca stai unde duci banii aia.
Dar cu romanii is talhari la drumul marem, este bine sa te informezi, eu sincer nu leas da un cent, pentru ce? Eu aduc bani in tara, ei ar trebui sa fie supermultumiti cai voi cheltui acolo.

Scuze ca am spus mai mult decat ai intrebat.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, absolut toate casele de transfer valutar si bancile raporteaza la ANAF incasarile facute prin unitatile lor.

| mODIN a răspuns:

Toate platformele financiare au personal intern care monitorizeaza tranzactiile si trimite mai departe rapoarte catre stat cand ceva pare a nu fi in regula. Am un prieten care lucreaza la Wire Transfer si cu asta se ocupa, verifica cateva sute de tranzactii in fiecare zi si mi-a povestit ca de multe ori a trebuit sa-i sune pe cei care au facut transferul si sa le ceara socoteala.