Depozitul bancar este foarte sigur, mai ales ca este garantat pana la 100.000 euro sau echivalentul in lei sau alte valute.
Si cum pot face acel depozit bancar? Sau cum functioneaza? Pot sa ma duc la banca mea si sa zic ca vreau pur si simplu un depozit bancar?
Da, te duci la banca si inchei un contract de depozit.
Okk. Si ai idee daca trebuie sa platesc ceva la banca pentru ca am banii la ei? Si eu o sa am banii aia pe card? Sau o sa i am în depozit si trebuie sa bag pe card daca vreau? A si, eu daca o sa vreau sa scot bani trebuie sa ma duc la banca si sa i scot cash personal?
Banii din conturile de depozit sunt separati de cei din contul curent iar un card este asociat unui cont curent.
Poti sa deschizi si un cont curent si sa soliciti un card de debit asociat acestuia.
De regula se plateste un comision de administrare, care este destul de mic, de ex. eu la BCR platesc 2 lei lunar, pentru cont curent si depozite.
Multumesc mult de tott!
În câteva containere maritime transformate în birouri și închiriate la șantiere sau alte evenimente! Chiria bate orice dobânda de la banca!
Mucegaiesc la banca!
Vezi ca incepand cu 10000 de euro iti cere banca sa justifici de unde ii ai, daca mergi cu ei in numerar. Poti sa mergi in zile diferite cu jumatate.
Aa deci as putea azi 5000€ sa duc si maine 5000€ (teoretic vorbind) nu? Si trebuie sa platesc ceva la banca pentru ca îi țin acolo sau ceva?
Platesti un comision pentru cont. Este mic. Dar primesti dobanda daca ii depui in depozit.
Cand mergi la banca iti deschide un cont curent. Depui banii in cont curent, apoi functionara iti deschide depozit. Poti sa faci cate depozite vrei, doar sa ai in depozit cel putin 500 de euro.
E bine sa ai 2-3 depozite, pentru ca daca vrei sa scoti o suma mai mica sa nu desfintezi depozitul cu intreaga suma si sa pierzi intreaga dobanda - care este si asa mica.
Daca depui banii pentru o perioada scurta, dobanda la valuta nu acopera comisionul de retragere. Aici trebuie sa platesti. Fiecare banca are dobanzile si comisioanele ei. Cauta pe net dobanzi si comisioane la banca la care vrei sa depui. Vezi care banca este mai rentabila.
ValentinD2 întreabă:
nick_6180 întreabă:
LanguageMaster întreabă:
29clarabianca întreabă: