| Cernealavesela24680 a întrebat:

Unde sau cum pot vinde o idee?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu o patentezi sau inregistrezi legal, nu are nici o valoare si nu o poti vinde pe nimic.

| sierra1 a răspuns:

Ia spune-ne despre ce e vorba să știm incotro te indrumăm.

Apropo: vrei euro sau lei?

| Cernealavesela24680 explică (pentru sierra1):

Ideea mea este legata de telefoane, as vrea sa adaug o opțiune foarte utila!

| sierra1 a răspuns (pentru Cernealavesela24680):

Cred că doar ideea fără o soluție solidă teoretică/practică nu face nici cât o ceapă degerată

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Trebuie sa creezi ceva stabil cu ideea ta, ca sa o poti patenta. Apoi te prezinti pe la targuri de profil, in speranta ca vei gasi pe cineva interesat sa investeasca in ea.
De exemplu, daca ai descoperit vreun algoritm de calcul, faci un program care sa demonstreze utilitatea algoritmului tau.
Daca ai descoperit ca 2, 5 lopeti de ciment la 5 lopeti de nisip fac borduri ieftine si aproape rezistente, te transformi in Celentano.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Poti gasi parteneri de afaceri. IMportant e sa descrii macar partial despre ce e vorba, fara sa dezvalui tot. Eu de exemplu as investi niste bani de pe firma in idei, dar desigur ca nu o pot face fara sa am habar in ce bag banii aia. Ma poti contacta in privat si detaliem.

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Serios? chiar ai investi in idea cuiva care intreaba asa ceva pe TPU?
Adica omul nu a fost in stare sa faca un research de baza pentru ideaa lui si crezi ca o poate dezvolta?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Daca nu poate da detaliile care ma intereseaza, desigur ca nu arunc cu banii. Altfel... dupa un an de cautari si citiva candidati angajati la multinationale pe limba respectiva sau un prieten profesor de germana care au picat testele, primul meu angajat la firma a devenit o gagica pe care am cunoscut-o prin intermediul unei aplicatii de dating. happy

| Cernealavesela24680 explică (pentru GabiDumitrescu):

Este vorba de-o optiune care poate fi adăugată telefoanelor mobile.
O opțiune super utila

| Cernealavesela24680 explică (pentru suntserios):

Totul se face prin oameni, cu echipa potrivita poți dezvolta ori ce idee bună desigur...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Cernealavesela24680):

Si esti sigur ca nu exista deja la nivel de third-party app? Poate nu e in sistemul de operare integrata inca, dar altii au adaugat deja mai tot ce e util. Daca nu detaliezi mai mult, zero sanse sa considere cineva vreo investitie in ideea ta. Si crede-ma ca poti sa spui linistit "am in vedere un widget care iti permite sa activezi GPS-ul" sau "managementul dinamic al bateriei cu ajutorul unei aplicatii care iti permite sa setezi cum utilizeaza fiecare aplicatie procesorul si accesul la memoria interna/microSD" ca nu se apuca nimeni de aici sa iti fure ideea...

| RaduRobertRO a răspuns:

Depinde de idee, de la o idee la ceva practic e cale lunga, multi au idei dar nu stiu ce sa faca cu ele. Asa cum a zis un coleg, primul pas este sa o brevetezi, altfel nu are valoare - adica nu poti dovedi ca e ideea ta.