| xcwx a întrebat:

Unde se gasesc acei oameni care te invata sa-ti investeti banii dupa ce ai strans o suma cat de cat consistenta? Gen, oamenii isi strang niste bani si dupa gasesc un nenea care ii invata sa-i inmulteasca investindu-i de obicei in bursa. Unde-i gasesti pe oamenii astia?

Dau funda!

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Brokerii de la burse.
Ei cu asta se ocupa.

| xcwx explică (pentru Bula):

Din cate stiu eu, trebuie sa stii sa joci pe bursa atunci cand te duci la un broker pentru ca brokerul face ce ii spui tu. gen, el iti deschide pozitia pe bursa dar tu iei decizia daca vinzi sau cumperi, bazandu-te pe analiza pe care ai facut-o. eu incerc sa-i gasesc pe astia care te invata sa-ti faci analiza ca sa poti juca la bursa. pe astia nu stii unde-i gasesti?

| Bula a răspuns (pentru xcwx):

Brokerii lucreaza la imputernicirea ta.
Tu poti sa le dai imputernicirea contractuala sa-ti administreze banii "dupa capul lor", cand ei decid cand sa cumpere si cand sa vinda actiuni si din care (ei avand cunostinte mult mai bune despre functionarea brsei).
Agentul bursier (broker-ul) va primi un comision din tranzactiile pe care le va face (asemanator agentilor imobiliari sau altor agenti).
Exista si firme de brokeraj, in cadrul carora lucreaza mai multi brokeri.

| Bula a răspuns (pentru xcwx):

Exista si cursuri de pregatire de brokeraj.

| Silwian a răspuns:

Scuza ma ca te intreb.Dar sunt curios care i sursa de strangere si de ce ai vrea sa imultesti.devil))

| outsidethebox a răspuns:

Regula de aur este: nu investi mai mult decat iti poti permite sa pierzi!
Acum, ce spui tu aduce cu "trading", este un domeniu alunecos care necesita un anume caracter, nu este pentru oricine si nu se invata deloc usor. In nici-un caz, de la un "nene" pe Youtube sau site online (discutia este ampla aici, ar exista variante de scolarizare online, insa nu oriunde si nu oriccum).
La urma urmei, exista fonduri de investitii, carora le dai banii si speri sa faci profit, insa va exista intotdeauna riscul sa si pierzi ( a se vedea cazul firmei broker-ului Sima, unde chair nu mai conteaza DE CE, ci finalitatea, ca S-AU PIERDUT TOTI BANII!)

O varianta mai conservativa ar fi depozite in crypto, in monede TETHER, am raspuns pe larg aici:
https://www.tpu.ro/......ind-de-la/

| salieri84 a răspuns:

Te referi la speakeri motivationali? Ii gasesti la tot pasul pe net. Dar niciunul n-are sa-ti spuna cum sa-ti investesti sau sa-ti agonisesti mai bine proprii bani. Sunt doar teorii generalizate. Cel mai bine ar fi sa-ti insusesti tu insuti bazele unei educatii economice-financiare, in urma careia vei invata cum sa-ti gestionezi partea financiara si/sau viitoarele investitii. Aici tine putin si de personalitatea si chibzuinta fiecarei persoane in parte.

| xcwx explică (pentru salieri84):

Nu ma refer la speakerii motivationali. ma refer la oamenii care te invata sa investesti banii pe care ii ai in bursa sau crypto sau alte d-astea. de obicei oamenii investesc in bursa dupa ce au strans bani de prin alte parti... chiar si manelistii se lauda ca au facut bani din bitcoin si din astea. trebuie sa invete de undeva. eu asta caut.