Asa a patit si bunica mea cu un cioban care isi facuse stana pe pamantul ei. In prima faza i-a cerut cate o bucata de cas pe luna, dar n-a vrut asa. L-a indemnat prin telefon sa-si faca stana in p***a ma-si. Treaba era ca acest cioban nu stia al cui este pamantul. Pana la urma au scos-o la capat si s-a mutat in alta parte. Daca tu zici ca ti-a intrat abuziv si ca mai are si o firma mare, deci nu-i vreun amarat care sa fi facut asta de foame si caruia eu zic ca n-ar fi meritat sa-i faci rau, mai bine ii vinzi recolta. Nu cred ca poti sa te intelegi cu firma aia sa-ti dea bani. In orice caz, incearca ambele variante. Contacteaza-i si vezi ce-ti ofera. De asemenea, intereseaza-te tu si de pretul graului si pune in balanta ambele variante. Aici pe TPU gasesti variante si variante, mai bine ocupa-te tu personal.
Multumesc Roger, un raspuns frumos.
O sa mai astept pana maine sa vad ce raspunsuri mai primesc.
M-am informat 0.75 - 0.80 lei/kg.
1 hectar = aproximativ 3000 kg = 2250-2400 ron minus cheltuieli. Parintii vor sa le las lor recolta. Dar aici suntem ca in razboi, cand adversarul greseste, atacam!
Ascultaa la mine ca sunt patit.Am dat cuiva un ha sa mi-l semene plus recoltat si m-am ales numai cu 450 de lei/ha.Pentru ca nimeni nu iti plateste banii pe grau ci pe ha cultivat.Acea firma poate scadea toate lucrarile agricole si mare minune sa ramai cu 400 de lei. Daca ei au semnat ilegal pe pamantul tau si politia ti-a recomandat sa il treieri, fa-o. Acum depinde side cantitatea de grau la ha, pentru ca in zonele de deal, se face mai putin.Anul asta pretul a scazut fata de aul trecut.Acum e mai ieftin datorita ca graul e proapat recoltat, e mai greu fata de un grau uscat.Atunci ii poti mari usor pretul.Una peste alta e castig nemuncit. Il treieri, dai 40-50 de lei la combina si restul i vinzi rapid, acum asa cum este el.
Daca a intrat abuziv, probabil nu are de gand sa plateasca nimic. poti vinde recolta.
In functie de zona, pretul difera.in orice caz preturile au scazut fata de anul trecut. Iti dau un link sa citesti tot, e prea mult de scris.Cred ca 1 leu la kg, asa se vinde. Te interesezi intai sa vezi cat costa un kg de grau in zona ta. Da, singuru profit este sa il vinzi.Un profit poate mai serios poti scoate macinandu-l si apoi vinzi faina si taratele. Dar asta necesita cheltuiala pe transport, macinis plus sa umbli din targ in targ la tara sa vinzi produsele.
http://agrointel.ro/28963/pretul-cerealelor-2015-ianuarie/