| raffl3boi a întrebat:

Va salut, am amanetat astazi un telefon de prin casa care statea efectiv degeaba. Am semnat contractul, am luat banii, am plecat.

A fost prima oara la amanet si prost eu ca nu am pus mai multe intrebari, asadar va intreb pe voi...
Mi-a fost spus ca am un termen de 30 de zile pentru recuperarea bunului si atat.

Asta inseamna ca sunt obligat ca in aceste 30 de zile sa vin sa il cumpar iar? Voi avea vreo problema daca nu ma mai intorc dupa telefon? Nu il vreau inapoi, dar nu vreau nici probleme...

Va multumesc mult in avans!

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Trebuie sa ai un contract. Scrie acolo tot. Dar regula generala e ca daca nu-l rascumperi in perioada stabilita, devine proprietatea lor. Si aici se termina.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ești obligat să îl recuperezi. Daca nu îl iei i apoi în 30 zile el devine al lor.

| gabicoo a răspuns:

După 30 de zile intră în proprietatea amanetului.

| raffl3boi explică (pentru Holiday):

Da, am pus intrebarea de frica pentru ca scrie ca "debitorul se obliga sa restituie creditorului suma imprumutata" sub art. 3 la termenul de rambursare si dobanda.

Iar mai apoi la art. 6 clauze speciale scrie si ca "la expirarea termenelor de restituire bunurile vor intra in proprietatea creditorului".

Deci practic n-ar trebui sa-mi fac griji.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cîti bani ti au dat?