Durează mult. Sunt mii de persoane care sunt evaluate fiecare separat de către un funcționar.
Da dar ai ai 30 de zile de la depunerea declaratiei sa iti platesti taxele... avand in vedere ca nu iti apare suma datorata ce faci? Intre timp mi-a ajuns confirmarea sumei, dar mi se pare un sistem prost, ar trebui sa ai 30 de zile de la actualizarea sumei datorate?
Eu știu așa. Depui declarația. Ea este evaluată la ANAF. Apoi îți vine prin poștă decizia de impunere care îți spune cât impozit datorezi. Iar dacă există un termen de plată a impozutului fără penalizări, el decurge de la data de când ai fost notificat, iar nu altfel.
Din pacate nu se mai da acea decizie de impunere, cel putin mie nu mi-a venit nici anul trecut si nici acum, probabil pentru faptul ca am depus online si nu fizic... nu stiu sigur.
Nu se poate să nu se mai dea. Dacă nu se dă, nu știi cât datorezi.
Ma gandesc ca cei care completeaza online primesc online (cum am primit si eu) dar daca o depui fizic nu stiu, probabil primesti prin posta. Cert este ca eu in ultimii ani am completat online si am primit online decizia de impunere.