Ce program de poștă electronică folosești? de fapt, nici nu contează. Setează-l să dea automat forward la orice mail primești pe o adresă de-a ta publică (gen gmail, yahoo etc.). Așa nu mai pierzi niciun mesaj primit, chiar dacă va fi fost șters din inbox-ul de la job, rămâne în cel privat al tău.
Nu stiu ce sistem de email ai, dar am niste sugestii:
1. Mozilla Thunderbird, e putin mai greu de setat decat un webmail dar poate lua local respectivele mail-uri si setat sa iti ramana chiar daca sunt sterse de pe server
2. telefon, aceeasi chestie cu asta de mai sus, iar, le ia si le tine in telefon, si setat sa nu se stearga daca sunt sterse de pe server
3. forward, se seteaza din email, si iti trimite mail-urile si la mail-ul tau personal unde numai tu poti sterge
4. nu in ultimul rand, parola la calculator, si cand pleci apesi tasta de windows si L si se incuie calculatorul
apoi mers cu dovezi la restul patronilor si artat ce otreapa e ala, ca sunt sigur ca face rau la toata afacerea o chestie dinasta
E adevarat, doar ca dupa imi vine inapoi cu niste emai-luri pe care eu nu le-am vazut dar intre timp ele sunt sterse si sunt intrebat de ce nu am dat niciun raspuns
Din serverul de email se vede absolut tot ce se intampla pe o adresa de email daca aveti domeniu personal nu yahoo sau gmail.
Daca de la tine din calculator le-a sters cineva, raman pe server si acolo se vede daca ai trimis email, daca ai primit.
Se poate verifica cu personalul IT lucrul asta.
Daca folosesti o adresa de yahoo sau gmail si toti stiti parola, e degeaba.
Daca doar tu stii parola la acea adresa de email de ce nu pui parola la PC? Altfel nu inteleg cum iti poate sterge tie emailuri.
In primul rand asa se face intr-o companie care se respecta si urmeaza niste standarde de securitate cibernetica certificate TISAX.
Adica unde lucrezi de unu vine face ce vrea la calculatorul tau si apoi nu se intampla nimic, e cat se poate de ilegal pentru ca pe acea adresa presupusa a fi personala primesti si fluturas de salariu cu informatii confidentiale care tin strict de persoana ta, sau oricare alte informatii sensibile legate de munca ta.
Asa, cu telefonul, sau poti da forward catre o alta casuta de mail, care iti apartine si la care ei nu au acces.