Nu exista cont bancar fara date personale!
Ceea ce vrei tu este frauda si se pedepseste aspru prin lege, pentru ca nu-ti poti face cont bancar cu datele personale ale altcuiva.
Cu banca nu te joci ca nu esti pe joculetele din computer.
Acolo te duci numai in persoana cu buletinul sau pasaportul in mana, tocmai pentru a fi verificat si puricat, sa se asigure ca tu esti acela care deschide contul bancar.
Contul IBAN este dat de toate bancile reprezenatnd partial un segment de litere cu care se identifica banca la care deschizi contul si cifrele din coada, reprezenatnd contul tau bancar.
PS Cand nu stii ce sa ceri sau cum sa te expeirmi, incerci sa fii mai politicios, fara sa jignesti, asa cum ai facut-o in ultima fraza.
"As dori sa deschid un cont ...nu prea vreau sa îmi introduc datele personale"
cum te-ar identifica dacă vrei să scoți banii?
Fără date personale, nici un sistem bancar și financiar clasic nu stă de vorbă cu tine. Nu există așa ceva. Conturi anonime sunt în criptovalute.
Nu există nicio posibilitate să ai un cont fără datele personale reale. E interzis de lege, nicio bancă nu poate să deschidă un cont fără datele reale ale deținătorului.
Salut! Ceea ce iti doresti tu se numeste cont de economii sau depozit bancar. Acestea doua se deschid la o banca, vei avea IBAN, insa cu datele personale furnizate. Conform GDPR, nu va face nimeni nimic cu datele tale, ba chiar vor fi in siguranta. Afli toate acesta cand semnezi contractul la banca. Da, pe baza unui contract se va deschide acel cont. Debit, in contextul tau, nu are logica. Cardul de debit reprezinta un card, cu un cont bancar, ce poate fi de salariu, pe care depui si retragi bani. La polul opus este cardul de credit, produs prin care banca te imprumuta in avans, platesti sau nu dobanda, depinde de produs si banca.
Revolut si Monese nu sunt sigure si nu sunt recomandate de tinut bani pe ele. Un motiv solid este faptul ca nu au costumer service in limba romana si raspund extrem de greu solicitarilor. Astfel ca, exista posibilitatea ca banii tai sa fie blocati, cu un risc ridicat cand nu poti justifica sursa banilor!, iar procesul de deblocare sa fie extrem de anevoios.
In consecinta, mergi la banca, deschide unul dintre cele doua mentionate in primele randuri, cu acte in regula, vei primi si dobanda pentru depozitul sau contul de economii, si exista si Fondul de Garantare, in cazul in care banca da faliment. Uite aici un link util: https://mrfinance.ro/fondul-de-garantare/
Nu te lasa vrajit de mirajul si de usurinta cu care se prezinta unele instrumente financiare, caci, in definitiv, ceea ce pare usor si ieftin, are si un revers.
Mult succes si citeste materiale despre educatie financiara, forme de investitii si iti garantez ca vei privi altfel lucrurile!