| Nimeni1203 a întrebat:

Va salut, de ceva vreme ma tot gandesc sa deschid o spalatorie auto self, start up nation prin fonduri europene, neavand una in zona unde locuiesc si fiind foarte circulata m-am gandit ca ar prinde bine. Problema e ca nu am un teren eligibil si m-am gandit sa inchiriez unul sau sa-l iau prin concesiune de la primarie si am nevoie de cateva sfaturi, cum s-ar proceda mai exact si daca am sanse, este complicat procesul pentru fonduri cu terenul nefiind al meu? Mentionez ca am 20 de ani

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| siriusblack98 a răspuns:

Salut! In primul rand gandeste-te bine daca in zona in care stai tu nu cumva oamenii din acea comuna/acel oras stau la curte si isi cam spala singuri masinile. Eu locuiesc la ora actuala intr-o astfel de comuna unde sunt doar case iar oamenii isi spala masinile cu furtunul, chiar s-a deschis o spalatorie si a falimentat din acelasi motiv. In al doilea banuiesc ca ai o parte din investitia necesara, corect? Pentru ca trebuie sa vii si tu cu un procent (in functie de proiectul pe care il accesezi, nu e o cota parte fixa). In privinta terenului, daca nu il ai in proprietate eu stiu ca NU se acorda subventii pentru asa ceva. Adica nu ai nici o sansa. Acum poate s-au mai schimbat regulile in 2025 who knows.

| DenDenX a răspuns:

E o idee buna de afacere dar ai ceva venit ca sa începi?

Știi că dacă deschizi o afacere o să cam dai din buzunarul tau o vreme până apar clienții

Știu multi care au încercat acest tip de afacere și cu toate că nu au închis încă afacerea nu prea merge.i
În sensul că nu vin oamenii.

Dar dacă crezi că e de viitor poți încerca până la urmă ai de pierdut bani..atât

Legat de teren:

•Închiriază unul
•Concesioneaza un teren de la primărie

Ai variante

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru DenDenX):

Vezi ca exact asta intreaba: "cum s ar proceda mai exact "