Buna, la varsta asta grija ta ar trebui sa fie bacalaureatul si admiterea la facultate, dar iti scriu pentru viitor.
Iti trebuie bani ca sa iti faci pfa, nu ajung doar cei pe care ii dai pentru infiintarea firmei. Odata infiintat, nu mai ai liniste, trebuie sa stai cu ochii pe modificarile legislative si apar cheltuieli neprevazute. De exemplu contabilul costa si la fel si parerile lui si la o adica nu raspunzi decat tu cu veniturile tale.
Uite ce iti recomand. Cu prima ocazie, dupa ce faci 18 ani, sa faci un curs de contabilitate in partida simpla, poate gasesti si fara plata, ca sa afli cate ceva despre asta. Pana atunci intereseaza-te pe unde poti (de exemplu sunt niste ghiduri oficiale) ce ai de facut pas cu pas ca sa infiintezi pfa-ul, ca sa iti tii contabilitatea, ce taxe ai de platit la stat, ce declaratii ai de dat pentru impozite si scade astea din castigurile tale, adica ia in calcul vanzarile dintr-un an si gandeste-te ce trebuie sa platesti, ca si cum ai avea deja pfa. Vezi cu ce ramai. O sa iti ocupe timpul destul treaba asta. Ia in calcul fluctuatiile pietei si anotimpurile, ce mai investesti in magazinasul asta: calculator, curent, timp etc. si faptul ca daca azi ai vindut un obiect, nu inseamna ca o sa vinzi si la iarna sau cand se schimba vreo lege si apar restrictii noi.
Mai e important si unde ai sediul, ca alor tai e posibil sa nu le convina sa se astepte la controale oricand, poate tu nu intelegi asta acum, dar dupa ce abia si-au luat un apartament ei stiu cum, nu au nevoie de alt stres. Crede-ma ca nu e rea-vointa din partea alor tai si la un moment dat o sa simti ca e mai important sa nu iti creezi stresuri suplimentare tie si mai ales lor, ca au destule.
Vorbeste cu cineva care are deja pfa, ca sa iti spuna cum se descurca. Poate gasesti pe cineva disponibil sa iti dea un sfat.
Pe urma o sa poti sa decizi in cunostinta de cauza daca renteaza sau nu sa faci pfa sau e mai simplu sa iti iei un serviciu obisnuit dupa 18 ani.
Salut, ma descurc destul de bine cand vine vorba de liceu, am invatat decent pe parcursul anilor sa nu ma stresez foarte tare in ultimul, totusi cand vine vorba de contabilitate am prins ocazia sa vorbesc cu o contabila si mi-a explicat cate ceva, si voi face cu siguranta un curs, inteleg si stresul lor, dar in acelasi timp, fac ceea ce visez si capat si experienta in domeniu, pentru ca nu doar vand, ''produsele'' trec si printr un procedeu, multumesc mult pentru pareri si ajutor, si chiar voi lua in considerare, dar in acelasi timp daca renunt ar fi prea usor si sincer nici nu vreau, chiar vreau sa invat si sa descopar, am boala asta de mic si sunt curios
ANAF se baga tare in ultima vreme in comerțul asta. La un moment dat îți va veni o somație sa plătești taxe pe banii ăștia.a