| gabriela2201 a întrebat:

Vanzare casa cu ipoteca
Buna ziua, cunoasteti procesul prin care se poate vinde o "Prima casa" cumparata cu credit bancar? Cuplul ce a luat creditul a platit in 5 ani o suma de 10.000 euro( credit initial 200.000 euro cu dobanda fixa, au platit un avans de 13.000 inainte sa primeasca creditul deci sunt 23.000 euro platiti). Acum nu stiu ce pret sa ceara pe casa (o vand cu tot cu credit ramas).Cum calculeaza pretul maxim ce se poate cere? Presupunem ca au obtinut acordul pentru vânzare eliberat de Fondul de Garantare. Multumesc

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Am inteles dar greu se vînd astazi casele si ruda ta are si o datorie enorma la banca, deci doar banca ar trebui sa o ajute sa vinda casa sau sa o cumpere banca si sa anuleze datoria, de ce pe vremurile acestea se arunca unii la sume asa mari la credite pe care numai au cum sa le plăteasca? Ce o sa faca daca nu va vinde casa cu ce plateste datoria? In 5 ani a platit doar 10.000 de euro? Mai are de dat 190.000 de euro foarte mult.Dar nu poate închiria casa? Sa o transforme in pensiune sa i aduca bani ca de vindut este un vis irealizabil acum, va dura ani de zile pana o vinde, se vinde greu o garsonieră de 50.000 de euro, dar o casa?

5 răspunsuri:

Asa sunt cei mai multi romîni lacomi, se baga in datorii si după numai au cu ce sa plateasca si cauta sa vinda, nu va mai lua banii care i-a dat pe casă si pana o vinde pot trece ani de zile ca nu cumpără nimeni case acum. Poate cere oricît nu o sa i mai dea nimeni cit a dat ea pe casa aia, iar banca isi vrea banii inapoi deci o vinde in pagubă, ca nimeni nu vrea sa cumpere o casa care are deja datorii la banca, sau o ia banca si scapa ei de credit si prea multi bani nu o sa scoata din vinzarea casei. Sa mearga mai întîi la banca sa intrebe cum ar fi mai bine sa procedeze ca sa scape de datorie de credit, cu cit au luat casa? Cu cît vor sa o dea si cîti bani mai au datorie la banca?

| gabriela2201 explică (pentru CristiDinBucuresti):

E vb de o ruda de-a mea, mai in varsta decat mine, amandoi sot sotie trecuti de 40 de ani. Parca de la BCR au luat. am scris 200.000 euro din care au platit doar 10.000 euro in 5 ani

Multumersc pentru fundă, sarut mina! Si mult succes in vinzarea casei.

| Dragobeta a răspuns:

Sa o vanda cu cat a mai ramas de achitat. Noii proprietari vor plati destul dobanzile.
Daca au cumparat-o pentru profit urias, s-au inselat. Cine va cumpara mai scump cand poate lua credit. Poate lua din moment ce Banca le aproba aceasta preluare.

| gabriela2201 explică:

*Casa a fost noua la cumparare in complexul Bragadiru, 200mp si 100mp gradina

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru gabriela2201):

Am inteles dar greu se vînd astazi casele si ruda ta are si o datorie enorma la banca, deci doar banca ar trebui sa o ajute sa vinda casa sau sa o cumpere banca si sa anuleze datoria, de ce pe vremurile acestea se arunca unii la sume asa mari la credite pe care numai au cum sa le plăteasca? Ce o sa faca daca nu va vinde casa cu ce plateste datoria? In 5 ani a platit doar 10.000 de euro? Mai are de dat 190.000 de euro foarte mult.Dar nu poate închiria casa? Sa o transforme in pensiune sa i aduca bani ca de vindut este un vis irealizabil acum, va dura ani de zile pana o vinde, se vinde greu o garsonieră de 50.000 de euro, dar o casa?