Diferenţe prea mari între bănci categoric nu sunt, deoarece atunci îţi dai seama că banca X ar acorda produse de economii în condiţii mult mai avantajoase decât banca Y, atunci aceasta din urmă ar intra în colaps. Deci cam toate băncile tot o apă şi-un pământ sunt.
O zi frumoasă!
In primul rand contul e una, iar cardul e cu totul altceva. In al doilea rand, depinde ce fel de cont/card vrei: de debit sau de credit. Daca doresti sa-ti faci un card de debit (ex.pentru a primi niste bani cum este alocatia, salarul, pensia, somajul, etc.), cel mai bine e sa alegi o banca care are comision de deschidere, inchidere si administrare foarte mic sau zero. O astfel de banca este BRD. Chiar ieri am fost pe la sediul lor si am citit o astfel de oferta. Daca doresti sa-ti faci card de credit, adica un card prin care banca sa te imprumute, vei cauta banca care va avea oferta cea mai buna, in sensul ca solicita dobanda cea mai mica pentru banii pe care ti-i imprumuta. Daca doresti sa-ti deschizi un cont unde sa-ti depui banii, atunci trebuie sa alegi o banca care are mare credibilitate pe piata (ex. BCR, BRD, Bancpost, etc) si care ofera dobanda cea mai mare. Daca vei gasi din intamplare o banca de care n-a auzit nimeni inca, dar care ofera dobanda mare, o vei ocoli, caci sigur acea banca este in prag de faliment si vrea sa atraga pe ultima suta de metri clienti de pe urma carora sa profite. De la o astfel de banca, daca apuca sa dea faliment, nu-ti vei mai vedea banii in veci. Deci, cam asta ar fi despre conturi si carduri.
Stabilitatea bancii. B.R.D., B.C.R., SI Raifaisen sunt cele mai stabile.nu au fluctuatii de dobanda.
Cea mai buna e Banca Transilvania.Nu prea are comisioane, are dobanzile cele mai mari la depozitele la termen. BCR-ul e o banca proasta pentru clienti (am avut cont acolo si stiu ce vb ), la fel Reiffeisen.
Eu primesc salariul si am depozite la BT, a sa ca ti-o recomand in cunostinta de cauza.
Nu am si nu am avut niciodata credite, asa ca din pct asta de evdere nu pot afirma nimic.