| catalin74 a întrebat:

Vreau sa gasesc un loc de munca in Italia chiar si necalificat am 38 de ai si doi copii am ramas fara servici si fara venit daca ma poate ajuta cineva?

2 răspunsuri:
| ketanal a răspuns:

Draga Catalin,
sincer ti-ai ales gresit tara. Eu traiesc in Italia de mult timp, si sincer ma bate si pe mine sa iau si sa plec. Nu mai e de trait aici. Acum ceva ani reuseai oricum sa traiesti foarte bine, chiar daca nu te imbogateai. Situatia este destul de tragica si aici. Romanii cand se intorc in Romania exagereaza foarte mult, ba castiga 3000€/luna, ba au nu stiu ce avantaje...dar adevarul e ca si romanii, ca si italieni de altfel, sunt in rahat pana la gat. Situatia nu este atat de roz pe cat o prezinta cei care vin in Romania. Salariul mediu este 1000€, daca pana acum vreun an doi reuseai sa afci ore suplimentare si sa ajungi la 1300-1400 acum nu se mai poate. Tine cont ca dintr-o mie trebuie sa platesti chirie, in conditiile in care o camera, intr-un apartament cu alte persoane costa in jur de 300, plus facturile, si in plus mai trebuie sa si mananci, transportul. Eu sincer in locul tau, m-as indrepta catre alte orizonturi. Dar daca totusi chiar vrei sa fie Italia, iti spun sincer ca este greu sa-ti gasesti de munca de acolo. In teorie pentru a facilita, ar trebui sa fii deja aici si sa ai macar un vocabular bazic. Crezi ca cine are nevoie de un muncitor este dispus sa astepta ca acesta sa ajunga, si sa invete un minim de italiana? Numai bine!

| Toderasc_Valerian_Gioni_1962 a răspuns:

Vreau sa-mi gasesc un loc de munca in Italia, nu mai am servici si am doi copii studenti, am 51de ani.Sunt bucatar de meserie si Mecanic Masini si Utilaje
.cu experenta