Orice afacere poate fi profitabila, depinde cum o veti administra.
Dupa parerea mea pentru ca o astfel de afacere sa fie profitabila va trebui sa va ganditi cine vor fi clientii dumneavoastra, cei cu venituri mici, medii sau superioare si de asemenea sa stabiliti canalul de distributie si locurile unde va fi vanduta dulceata. De exemplu nu o puteti vinde la magazinul din coltul blocului cu 15 - 20 lei borcanul pentru ca oamenii o vor considera prea scumpa.
De asemenea va sugerez sa tineti cont ca trebuie sa obtineti aprobari pentru comercializare, fiind un produs nou, eventual sa inregistrati reteta la OSIM, deci trebuie sa luati in calcul toata investitia.
Sa nu uitati promovarea care este foarte importanta intr-o asemenea afacere asa ca sa alocati un buget consistent promovarii.
MAi jos sunt 2 site-uri care au mai multe idei de afaceri, mult succes
http://startafaceri.blogspot.com/
http://small-business-expert.blogspot.com/
Numai cu plantatia nu faci nicio treaba. Ca sa fii rentabil, va trebui sa ai si o sectie de productie pentru dulceata si sirop.
E o chestie foarte migaloasa, mana de lucru ar fi destul de scumpa, iar produsul finit ar depasi cu mult puterea de cumparare a romanilor.
Daca, insa, poti sa exporti in parametrii impusi de UE, da. Sigur ar fi rentabila.
N-as vrea sa te descurajez, dar stii cata hartzogaraie si cata mita inseamna asta?
Au, Doamne, de cand n-am mai mancat dulceata de trandafiri...mai gasiti 3 ca mine si sigur veti avea profit. E cea mai buna dulceata din lume si cea mai parfumata! Mai faceti si clatite si gata!
In ce localitate? Poate ne asociem. Daca dispui de timp si resurse cred ca ar fi profitabila. Ca si in cazul majoritatii producatorilor de materii prime pentru alimentatie, ideal ar fi daca ai putea face si o minifabrica sa nu depinzi de pretul oferit de cumparator.
Am dat intamplator de intrebarea ta. Am citit toate raspunsurile pe care le-ai primit, si am constatat ca vin de la oameni care nu prea au treaba cu acest domeniu. Nu prea cred in cele spuse de producatorul cu 10ha - ar fi trebuit sa stie ce zahar sa foloseasca, mai ales atunci cand face o afacere de asemenea anvergura; iar treaba cu daunatorul necunoscut, nu putea sa-i zahariseasca dulceata. Intradevar sunt daunatori care traiesc in interiorul lastarilor, dar printr-o igiena culturala si taieri bine facute, efectele lui pot fi limitate. Eu sunt un producator de butasi de trandafiri si am aprovizionat multe persoane din aceasta tara cu materialul meu saditor. Vreau sa spun ca nu am avut parte decat de multumiri si deplina satisfactie din partea beneficiarilor. Din experienta mea, pot spune ca este o afacere profitabila, in masura in care te implici si ai cunostintele necesare in domenil cultivarii si industrializarii trandafirului de dulceata. Ma poti contacta gutunoiuiuliu@yahoo.com
Depinde cat de mult o intretii si de ce tehnologie dispui. Cu cat tehnologia este mai mare si forta de munca multa, atunci sansa de reusita a afaceri tale este de 35, 42 la suta
, iar daca la fabrica ta dupa 5 ani ai ajuns la un nivel mai inalt ar fi bine sa-ti faci un magazin personal de dulceata de trandafir si vei prospera prin marca proprie si publicitate in domeniul ales de tine. Iti doresc mult succes si in coontinuuare!
Intai te asiguri ca cineva va produce dulceata. poti sa vinyi o parte din trandafiri ca flori/o parte pentru cei care fac dulceata naturala 100% la ei acasa
Consider ca da este profitabila.De ce? -pentru.ca putini sunt cei care se ocupa cu asa ceva, astfel concurenta este mica, este un produs nu foarte cunoscut si ar putea fi atractiv, in orice caz ma bucura ideea ta, e excelenta
Mult succes!
Daca ai un teren sau spatiu este imposibil sa dai gres, prima oara este greu, apoi totul devine doar profit, parerea mea este ca e beton,
Navigand pe net dupa un producator de butasi de trandafiri pentru dulceata am gasit aceasta pagina, unde dau de ...SURPRIZA! Domnul Gutunoiu din Bacau.
Domnule Gutunoiu eu inteleg ca vreti sa va vindeti trandafirii, dar mie nu ati putut sa-mi produceti in toamna anului 2009, 100 fire de trandafiri. Eu in final am inteles motivele dumneavoastra si am acceptat sa nu caut un alt producator. Iar in aceasta toamna nici nu ati raspuns la tel dupa zeci de apeluri. Intr-un final a raspuns sotia (am sunat de pe un alt numar) sa-mi explice ca nu puteti livra nimic. Am gasit in final in Italia 100 butasi de Rosa Damascena.
Dumbrava- Constanta
Abia am inchis o afacere de genul acesta. Am avut o plantatie de 10 ha si minifabrica de dulceata. Am fost incurajat, dar in acest an am avut o cadere brusca si am ramas si cu datorii. Motivele esecului au fost:
1. Zaharul a avut ceva probleme si dulceata s-a zaharisit dupa cca 3 luni
2. Am avut ghinionul ca plantatia sa fie invadata de un daunator la care nu am avut remediu (necunoscut pana acum).
3. Datorita crizei, 2 clienti mari (magazine) unul din Romania si unul din Germania nu a mai putut plati marfa.
Initial am am facut calcule si a reiesit ca si in cazul unei plantatii de 50 ha ar fi trebuit sa vand dulceata sau petelele pentru industria uleiului fara probleme.
Dar se pare ca nu am luat in calcul multi alti factori. Nu cred ca vrei sa stii cat am pierdut.
Cert este ca, sigur afacerea are succes daca faci dulceata acasa si o vinzi printre rude si prieteni, altfel la nivel macro, totul se schimba.
Ca sa intelegi mai bine, imagineaza-ti ca pierzi o sarja de dulceata intr-o afacere mica, aproximativ 50-100 borcane de 400gr. Sigur este de suportat si o iei de la capat. Ce faci daca pierzi 10. 000 de borcane? Si mai ai de platit si oameni, energie electrica, rate la echipamentele de procesare, spatii de depozitare?
GANDESTE APROFUNDAT. NU LUA IN SEAMA PARERILE UNOR CONSUMATORI DE OCAZIE CI A UNOR OAMENI DE AFACERI. CALCULEAZA BINE RISCURILE.
SUCCES!
dyya888 întreabă: