| cal3star a întrebat:

Vreau sa-mi fac un card, cu care pot face comenzi online in SUA si Europa (de preferat sa accepte VISA, PayPal sau MASTERCARD). Pe langa banca care mi-o recomandati prefer si o scurta lista cu preturi despre cardul respectiv ( comisioane si cat costa sa-l fac si ce documente trebuie sa prezint).

Raspunsul cel mai complex si pe care am sa-l urmez va primi si o funda. Astept un raspuns

Răspuns Câştigător
| Zartbitter a răspuns:

Ca să ai un card, ai nevoie de un cont.
Ca să deschizi un cont, ai nevoie de aproximativ 50 de lei și, apoi, de tot cam atâta pentru a plăti fiecare an de administrare (deci o dată pe an).
Apoi, banca îți emite un card atașat acestui cont (sau mai multor conturi), cu ajutorul căreia poți pune și scoate bani din el (adică poți face cumpărături).
Cardurile de tip VISA ELECTRON sunt cele mai populare pentru cumpărături online (adică aproape orice magazin online le acceptă, inclusiv PayPal) și costă și puțin.
Un card (fizic) se schimbă de obicei odată la 5 ani. Costul este tot cam atât.

Pentru că ești tânăr, alege o bancă care te ajută să eviți funcționarii (adică toate înțepatele alea de la casierii).
Din acest punct de vedere, cea mai bună bancă este ING. Chiar îți poți comanda cardul online (de exemplu: http://www.ing.ro/ing/ro/Carduri/Card-Cont-ROL.html) și după 2-3 zile mergi la bancă să-l ridici.
ING îți poate oferi un sistem numit HomeBank prin care să-ți controlezi tranzacțiile de la orice calculator. Primești un mic dispozitiv care generează un cod unic de fiecare dată și cu ajutorul lui te autentifici în interfața de administrare. Fiecare tranzacție este memorată astfel că poți vedea cât și cum s-au efectuat plățile.
Apoi, la fiecare sediu ING ai acces (non-stop) la bancomatele prin care poți (nu doar extrage) dar și depune bani, fără să stai la coadă la vreun ghișeu sau să dai de vreo persoană nesuferită.

Comisioanele sunt foarte acceptabile (în funcție de suma tranzacționată), de cele mai multe ori sunt completate de dobândă, care se actualizează în funcție de suma pe care o ai în cont. Spre exemplu, dacă scot bani de la bancomat, sau cumpăr ceva online, mă costă 50 de bani. Dacă scot de la bancomatul altei bănci, mă costă 1-2 lei. Dobânda care îmi vine la sfârșitul lunii este de obicei de 3-5 lei, deci acoperă orice alt comision.

Cei de la ING îți dau o fișă cu toate comisioanele când îți iei cardul. Și te anunță dacă le schimbă (de obicei prin email).

Eu am de prin 2006 un astfel de card, prin care am acces la trei conturi (RON, USD, EUR) și nu doar că-mi fac toate cumpărăturile online sau offline cu el, dar îmi plătesc toate facturile și primesc prin intermediul său (al conturilor, mai precis) bani de la clienții pentru care lucrez sau trimit și primesc de la prieteni când este cazul.

E nevoie să mergi la bancă doar ca să ridici cardul (sau ca să-l schimbi când expiră). În rest, poți face totul de acasă (sau de la ghișeele SelfBank despre care ți-am povestit, și care sunt suficient de răspândite oriunde în țară).

Poți chiar scoate bani de la orice bancomat din lume, chiar dacă ai doar un cont în lei; conversia se face automat în valuta locală, după cursul zilei al ING. Comisioanele diferă și aici, dar pentru confortul pe care-l primești, merită (să zicem 5 lei ca să scoți 50 de euro de la un bancomat oarecare din Ungaria).

3 răspunsuri:
| aurasauras a răspuns:

Banca Transilvania

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, nu vrei si cardul si cu ceva bani pe el de start? LOL

| oakleyokey a răspuns:

Ing Bank