Merita si nu prea.
Gandeste-te cat trebuie sa castigi BRUT, si cu ce ramai NET.
Socul asta e destul de mare. Te bucuri ca aduni 6000 de lei intr-o luna (brut), dar ramai cu 3500 de lei. Le platesti salariul celor ca Dancila, Sosoaca, functionarilor aroganti, etc.
Cand esti angajat, doar astepti sa primesti banii, ai contract ca vei primi banii.
Cand lucrezi singur, stai si te ingrijorezi ca nu aduni nici cat pentru cotizatia minima, in unele perioade.
Drumul asta pe cont propriu are foarte multe variabile, iar pentru majoritatea este greu la inceput. Sunt sanse sa te descurci mai prost decat un angajat, primii 2-4 ani. Dupa care, daca ai ales bine si lucrezi perfect, vei castiga mult si vei primi aprecieri, te vei bucura de un mediu de lucru personalizat, pe placul tau.
Eu zic ca merita, dar trebuie sa muncesti mult si sa ai rabdare.
In unele domenii e mult mai bine sa te aliezi cu persoane mai puternice, ca sa incepi de la un nivel mult mai inalt, sa lucrezi pe multi bani si sa ai parte de sprijin financiar si legislativ.
Absolut deloc nu regret, nu mă mai pot imagina având un job 9-5 pentru care să stau 2 ore pe drumuri, în trafic, ca să muncesc maxim 4 ore și în rest să-mi ascult colegii cum bârfesc sau se plâng de copiii lor. Mi se pare o perlă rară un colectiv fain și unit. + Angajatorii români își bat joc de salariile din domeniul meu. No, thanks. Poate am îmbătrânit, dar am devenit mai nerăbdătoare cu oamenii și mai egoistă cu timpul meu. Și prefer să-mi fac programul după energia pe care o am. Azi poate lucrez 4 ore, mâine poate lucrez 12. Dar când o fac, simt că dau 100%, nu că lucrez robotic la ore stabilite doar ca să umplu un tabel și fără să produc nimic.
Pentru mine sunt doar avantaje, dar pentru o persoană care ia mai greu inițiativă și trebuie mereu împinsă de la spate să facă lucruri, s-ar putea să nu. Așa că nu poate nimeni să îți zică dacă merită. Tu decizi, în funcție de calitățile și stilul tău de lucru/viață. Sau dupa mult trial and error pentru că multe lucruri se pot învăța din mers. Dacă ai acolo un minim de ambiție, disciplină, go for it.
anonim_4396 întreabă:
RoryM întreabă: