| Cavani1999 a întrebat:

Vreau sa sun la raiffaisen sa rezolv o problema dar eu nu pot sa vorbesc pentru ca am fobie sociala, poate sa vorbească maica mea în locul meu sau doar titularul trebuie sa vorbească?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Trebuie mers la banca. Doar titularul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poate să vobească dar nu va putea discuta nimic despre contul tău, va fi refuzată.

| dullcat a răspuns:

Daca continui sa practici vorbitul, vei trece peste aceasta fobie. Apoi, esti sigur ca nu e doar frica? Fobia e un pic mai complexa.Nici mie nu imi placea deloc sa vorbesc la telefon in adolescenta.Imi era frica sa nu ma balbai si sa ma fac de ras.Dar am trecut cu bine peste asta, fiind nevoita de diverse imprejurari sa tot sun in persosna.La capatul liniei e tot un om, deci prefa-te ca vorbesti cu persoana fata in fata, calm, asa cum i-ai vorbi unui prieten.

| Freya1 a răspuns:

Și eu ma confrunt cu problema asta și din păcate oameni nu înțeleg și mai sunt și răutăcioși pe deasupra.
Mai pun și eu pe altcineva sa îmi facă o programare sau ceva ca am trac, dar mereu auzi replica aia "da cine sunteți? da nu poate vorbi dansa? noi vrem sa discutam cu respectiva" sau ii vorbește persoanei pe care o pun sa sune ca din fund.

Asa ca, poți încerca să o pui pe mama ta, dar cel mai probabil te vor cere pe tine.

| ywar a răspuns:

Cand eram putin mai tanar am fost la un Raiffaisen, inginer de sisteme de securitate fiind si am avut o fobie cu una de i-a placut rau de tot. Sunt ani de atunci. Incearca si tu asta. poate mergee.

| nightghost96 a răspuns:

Trebuie sa îți învingi temerea. happy Și eu aveam în trecut acest sentiment. Mă bâlbâiam și aveam emoții, dar culmea prin telefon erau mai accentuate ca în realitate. Față în față pot spune că n-aveam treabă, dar prin telefon nu îmi făcea deloc plăcere să vorbesc. Acum mi-a trecut pentru că m-am mai maturizat. Secretul este să nu te focusezi pe tine când vorbești. Pentru că atunci te blochezi. Nu îți mai imagina ca totul este despre tine. În realitate nimănui nu îi pasa de tine. Mai ales la o tanti de la bancă care vorbește cu zeci sau sute de oameni/zi.

| Muzaurbană a răspuns:

Ba poți vorbi. Dacă poți scrie, poți și să vorbești. Când mama ta nu va mai fi ce vei face? Te descurci și singur să vorbești, la telefon nu-ți poate face rău.