Este o carte despre o dragoste frumoasa dar nefericita.Scrisa de un mare clasic al literaturii rusesi si universale.Eu sunt convinsa ca n-o sa regreti niciodata in viata ca ai citit-o. S-a si ecranizat romanul respectiv prima actrita care a jucat rolul Anei Carenina a fost Greta Garbo. Daca doresti sa cunosti cele mai profunde si adinci sentimente umane atunci citeste Tolstoj. O zi frumoasa!
@linda, a 5-a? ma mir.
Eu, am citit-o. Si sa-ti-o prezint mai pe scurt :
In roman este vorba despre doua dragoste interzise.
Cea a lui Levin si Kitty, dar si Anna si Vronski.
Anna este casatorita cu un varstnic bogat si respectat in societate, au si un fiu, Serioja. Se indragosteste de unu' mult mai tanar, Vronski (dupa care suspina Kitty). Ramane insarcinata cu el. Ori renunta la viata ei de "mare doamna", ori la marea ei dragoste.
Kitty- Levin se indragosteste de ea, ea de Vronsky. La inceput face mofturi, cum ca Levin ar fi baiat de la tara, etc. Pana la urma il uita pe Vronsky si se indragosteste de Levin. Levin, se cam codeste acum... si uite asa.
Citeste-o si afla-i continuarea
E interesanta.
Buna!
Daca ai ocazia, intr'adevar, da, merita! Eu am citit'o si m'a marcat, e cea mai profunda drama, o carte in care Tolstoi expune cel mai bine distrugerea institutiei familiei in favoarea unei pasiuni adulterine. Vei fii putin dezamagita de final pentru ca nu este o carte cu happy end si cred ca iti va fi imposibil sa nu plangi dupa ce vei intoarce ultima fila...
E atat de bine scrisa incat pot sa zic ac merita...Eu una nu suport(pe ea-anna) dar mie nu-mi palce nici Titanic(filmul). Daca ai plans la Titanic citeste-o daca nu eu zic sa nu te apuci...
Este o poveste frumoasa de dragoste, dar care se termina tragic, este o poveste foarte frumoasa.nu vei regreta daca o vei citi
Pai la sf clasei I citeam povesti nemuritoare, dupa aceea am avansat.
Dar fiind in a V a, tatal meau a spus sa nu o citesc, inca nu e de mine... Asa ca a fost cel mai bun motiv sa o citesc totusi.
N-a citit-o nimeni, de cand a fost scrisa, asa ca nimeni nu-ti poate spune daca merita citita sau nu. Ce-ar fi sa incerci tu sa o citesti si sa vezi daca a meritat?
Acum serios vorbind: depinde de tine daca merita sau nu sa o citesti, nu de carte.
Am auzit ca e o carte frumoasa daca iti plac romanele de dragoste iti recomand cu caldura Emily Bronte : La rascruce de vanturi
Trilogia lui Lev Tolstoi - Copilaria. Adolescenta. Tineretea, de exemplu, a fost reeditata de Adevarul, insa pretul este un pic cam mare. Pentru cei ce cauta aceasta carte in editia precedenta, la un pret mai rezonabil, o gasesc la:
http://www.carti-online.com/copilaria-adolescenta-tineretea-p-160.html
Succes!
NICKSOOO întreabă:
AlexxXxandra întreabă: