| natalitza29051997 a întrebat:

A vorbi si a scrie corect romaneste este o datorie sfinta pentru ca?

10 răspunsuri:
| Dash a răspuns:

Pentru ca asa zice profa de romana...

| Rebeca_5235 a răspuns:

Este o datorie sfanta pentru ca suntem romani si suntem oarecum obligati sa scriem si sa vorbim corect, prin asta aratam ca ne respectam originile, si respectul mi se pare o calitate sfanta.

In plus daca vorbesti si scrii corect limba in care te-ai nascut ai cultura, este o dovada a unui om cult

| venusdoom a răspuns:

Nu neaparat ca e sfanta...dar pur si simplu, cand esti in preajma unei anumite categorii de oameni si se presupune ca trebuie sa socializezi cu ei normal ca trebuie sa stii sa vb corectbig grin

| Ralucaaaaaaa a răspuns:

Pentru ca suntem ROMANI.

| BubblesDoubleS a răspuns:

1. Nu cred ca incultii aduc viitor tarii
2. Este limba ta, ar fi frumos sa stii sa te exprimi demonstrezi ca nu ai fost degeaba la scoala.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pentru ca limba este una dintre cele mai trainice legaturi din interiorul unui popor.
Pentru ca mesajul scris/oral se adreseaza cuiva. Iar atunci cand acest mesaj nu respecta normele, pur si simplu isi pierde sensul, nefiind receptat/inteles.
Ma gandesc numai de cate ori a trebuit sa citesc, pe TPU, cate o postare, de 3-4 ori, pentru ca era plina de greseli de ortografie, de exprimare, de logica, incat era imposibil sa-mi dau seama despre ce-i vorba.
Din pacate, limba messengeriana castiga tot mai mult teren in fata limbii romane, iar messengerienii care o vorbesc/scriu sunt complet opaci la orice corectare. Tot din pacate, acesti messengerieni sunt cei care, la un examen, dau vina pe oricine altcineva ca ei n-au inteles subiectul sau n-au fost capabili sa scrie ceva inteligibil.

| KaterinaPetrova a răspuns:

Pentru ca sa nu fi prost si analfabet.happy

| IoanaKincaid a răspuns:

Pentru ca esti roman!
Si oricine are nevoie de ceva educatie si poti incepe prin a invata sa scrii corect si a avea un limbaj elevat.

| papusikatha a răspuns:

De cand ne stim suntem facuti de ras in toate tarile, Traian Basescu are o engleza de tot rasul... daca limba de baza engleza o pocim, macar romana sa o vorbim si sa o scriem corect gramatical.

Întrebări similare