| lavi a întrebat:

Acum cateva zile mi-am luat un bonsai...si nu stiu daca trebuie sa ii tai cateva ramuri am citit ca daca sunt oarecum intersectate trebuie sa le tai si la al meu asa sunt putin intersectate...si mai este ceva pe pamantul de la bonsai e ceva alb...de care nu stiu cum sa scap... sper sa primesc sfaturi

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Bonsai-ul este un arbore decorativ.
Pentru interior: in ghiveci (de lut, dreptunghiular) pentru exterior: de regula se plaseaza intre pietre (imitatie de stanca).
FORMA bonzaiului trebuie sa tinda spre triunghiulara, neregulata.
Nu-ti recomand sa tai din el, doar dupa trecerea a cc o luna, sa se acomodeze cu locul de amplasare.
Mai tarziu, la intervale de 1-2 luni, se curata (cu o foarfeca f. buna) acele mici crengute noi care cresc pe crengile actuale, groase.
Un bonsai este frumos atunci cand are trunchiul gros si crengile principale la fel, goale, "tari", fara frunzulite.
Odata la 3 luni se pune ingrasamant special in ghiveci, dar care-l FRANEAZA in crestere!
Din pacate, la noi inca nu exista un cult dezvoltat a bonsai-ului, nici florarii care le vand nu prea se pricep. In schimb, in Ungaria f.multi le cultiva si sunt si cluburi / site-uri specializate.

4 răspunsuri:
| astertix09 a răspuns:

Formarea coroanei unui bonsai are ca principiu obtinerea unui arbore in miniatura, care este cat mai aproape de realitate.
Uite pagina asta e in japoneza, dar macar te poti insipira dupa imagini:
http://taka-douraku.blog.so-net.ne.jp/2007-03-25
Nu te limita doar la pagina aia, priveste mai multe imagini, si nu in ultimul rand, uita-te la arborii decorativi din parcurile din imprejurimi, poate gasesti unul care seamana cu bonsaiul tau si poti sa il formeze sa arate asa.
Curatirea ramurilor din interiorul coroanei are cea mai mare importanta in cazul pomilor fructiferi.
Iar despre acel ceva alb care este pe pamant, e dificil sa ma pronunt pana nu vad.
Poate sa fie un strat compus din nisip care are doar rol decorativ, poate fi un fel de ingrasamant.

| Filip23 a răspuns:

Unde-ai gasit bonsai? Vreau si eu unu...

| d3rutat a răspuns:

Am avut si eu nevoie de ajutor la un moment dat si am gasit urmatorul site cu informatii despre bonsai: Bonsai Club Romania http://bonsaiclub.ro Poate te ajuta si pe tine! :)

| lavi explică:

Pai l-am luat din baumax sau praktiker nu mai stiu si merci pentru sfaturi