anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ajutati-ma si pe mine va rog! Cum intelegeti aceasta fraza.Obisnuinta disperarii este mai rea decit disperarea insusi!

3 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

În enunț există multe greșeli.
1) Înainte de „vă rog " trebuia o virgulă.
2)După frază trebuia semnul întrebării și apoi două puncte.
3) Textul citatului trebuia pus între ghilimele.
4)Corect este „disperarea însăși " iar nu „însuși "
„Disperare" este un substantiv feminin iar „însuși" se aplică unui substantiv masculin.
Pe distanța a mai puțin de trei rînduri ai reușit să comiți PATRU greșeli de ortografie a limbii române.
Eu nu înțeleg pentru ce mai merg școlarii de azi la școală.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iti dau un ex. Obisnuinta disperarii = ca si cum ai avea leucemie si tu te-ai fi obisnuit cu ideea, dar de fapt tu esti stresata non stop de gandul ca vei muri la un moment dat mai repede decat termenul unui om sanatos. Intelegi? oricum ai lua ideea ori de la cap pana la coada sau de la coada pana la cap cam aceeasi ''substanta'' acelasi gand, aceeasi frica. sper sa nu te superi de exemplul meu. am vrut sa te ajut.

| Aware a răspuns:

Dupa parerea mea sa accepti disperarea ajungand chiar sa te obisnuiesti cu ea este mult mai rau decat disperarea insusi.De exemplu daca o prietena de-a ta s-a apucat de fumat.E mult mai rau ca tu sa o lasi sa fumeze in continuare si sa te obisnuiesti cu ceea ce face decat insusi obsesia(disperarea) ei pentru fumat.E greseala ei ca a facut-o dar mai mare e a ta ca nu ai facut nimic sa o opresti. Ceva de genul asta... Oricum asta e ceea ce cred eu ca inseamna.