anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Al. Mitru a scris "Legendele Olimpului" inspirat de mitologia greaca. Dar marele Ovidiu a scris "Metamorfoze"inspirat de mitologia romana. Le-ati citit? Va intreb din cauza ca ma chinuie rau o intrebare la care nu-i gasesc nici un raspuns.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, le-am citit pe amandoua, Legendele de vreo 3 ori.

17 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Metamorfozele povestite de Ovidiu sunt printre cele mai fascinante creatii din istoria literaturii universale.Nu stiu la ce anume se refera intrebarea ta, poti sa o pui, ma consider o buna cunoscatoare a operei respective si s-ar putea sa-ti furnizez o informatie...In ce ma priveste, recitesc adeseori cateva pasaje deosebit de inspirate si sugestivetonguealatul zvonului din metamorfoza lui Cygnus in lebada, Casa somnului din Ceyx si Halcione sau cea a invidiei din povestea Aglaurei schimbata in stanca...Lanseaza intrebarea si poate iti pot oferi raspunsul...

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Pai daca nici Noi,... atunci incearca pe Answers. com!

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Lanseaza intrebarea si poate vei gasi raspunsul. De ce sa te chinui degeaba?

| claudya a răspuns:

Care-i intrebarea aici?

| moonY a răspuns:

Doar "Legendele Olimpului"

| moonY a răspuns:

. timp sa citesc si "Metamorfoze"? o sa'mi fac

| Klara a răspuns:

Intrebarea ta pentru noi e...shasa cai!
Am citit doar Legendele Olimpului... nu am chef si de Metamorfoze, ca nu mai sunt in clasa a V-a la ora de istorie antica.
happy draguta carte. legendele Olimpului...happy

| costis a răspuns:

Ai citit proza de marele Zaharia Stancu? Da aia faina, cu propozitii de 3-5 cuvinte... Eu am memoria slaba, dar tin minte cum incepe romanul "Descult " dupa 15 ani... E magistral. Nici cartea de telefoane nu-ti da asemenea desfatare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Banuiesc ca ai timp Mony

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Suces Mony. Dar as prefera sa fie noapte si senin pentru ca ai sa ai ocaziasa descoperi majoritatea constelatiilor care se vedeau la momentul respectiv.Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ptr claudya; De ce?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vai harciog ce erudit esti. daca stai toata iarna in bizuina la cetit povesti.deja ma-i dat pe spate.lasa intrebarea ca eu stiu raspunsul deja. l-am gasit in infinita-mi intelepciune. da .de ce Marele Ovidiu? ce Al. Mitru era mult, mult mai mic?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ptr no body; Categoric

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Chiar nimeni n-a citit "metamorfoze"? Deplorabil.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cea mai grea pedeapsa nu-i sa vezi ca nu ai fost premiat ci ca nu ai pe cine sa premiezi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Harciog da-mi mie panglica ceia ca ne stim de mult.hai ca e gras curcanul la Braila.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Niciodata