| waXonwaXoff a întrebat:

Am citit in cartea "Cismigiu & comp" ca directorul liceului lor si-a pierdut 2 dintre cei 3 copii in 1924, copiii lui s-au inecat intr-o excursie la Manastirea Cernica.

Va dau acest pasaj din carte si va pun intrebare pe urma : "Nenorocirile care s-au abatut pe capul lui au impresionat nu numai liceul nostru si pe cetatenii capitalei, ci au zguduit adanc pe locuitorii Romaniei Mari, care au aflat din ziare intamplarea." Porecla directorului era "barba", dar nu stiu cum il chema in realitate.

Intrebarea: Deoarece acolo zice " au zguduit adanc pe locuitorii Romaniei Mari, care au aflat din ziare intamplarea." vreau si eu un link pe net cu stirea asta, cred ca a fost adevarat!
Dar voi ati auzit? de asa ceva?

3 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Cred ca, totusi, chiar daca a fost inspirata dintr-un fapt real, tragedia din carte nu e cea reala. E foarte greu sa gasesti un link, pentru simplul motiv ca, in 1924, nu prea exista posibilitatea de a se pastra, in varianta electronica, un ziar.winking

soothe
| soothe a răspuns:

Este exclus (pentru moment) sa gasesti aceasta stire publicata intr-un ziar din 1924. Probabil ca in viitor se vor se vor gasi investitori care sa posteze arhive ale ziarelor vechi. Oricum, in Cismigiu & Comp sunt lucruri mult mai interesante si relevante decat cele la care faci tu referinta.

| waXonwaXoff explică:

Multumesc amandurora pentru. raspunsuri!