| iDangerous a întrebat:

Am nevoie de un sfat urgent, în special de la cunoscători. Vreau să achiziţionez de la Faber-Castell un set de creioane, însă nu ştiu care este mai potrivit dintre cele două pe care am pus ochii, pentru că sincer le-aş cumpăra pe ambele. Unul dintre seturi conţine culori polychromos, iar celălalt culori aquarelle. Aşa scrie pe cutie, aşa scriu şi eu. =.= Ideea e că mă încântă ambele, pentru că primul set îmi oferă posibilitatea de a a mesteca culorile între ele, de a face umbre etc., pe când cel de-al doilea set nu ştiu dacă îl pot folosi şi doar ca, creion şi ca acuarea. Poate mă lămuriţi voi.
Şi, care e diferenţa dintre tempera şi acrilice, mă refer la tuburi. Care e mai bun?

Mulţumesc.

Răspuns Câştigător
| diasasak a răspuns:

Daca scrie acuarele pe creioane probabil ca sunt acuarelabile, adica poti folosi apa peste desenul pe care il faci cu ele si obtii tuse de acuarele. diferenta dintre tempera si acrilice este ca ca la tempera trebuie sa folosesti emulsie de ou ca sa nu crape vopseaua(galbenus de ou, apa, otet si putin ulei de in pentru stralucire) pe cand la acrilice le folosesti ca atare si trebuie sa lucrezi repede ca ti se intaresc pe paleta. de asemena tempera se foloseste in strat subtire altfel crapa chiar daca e cu emulsie.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tempera e pe baza de ou, si se usuca greu, acrilicele imediat, de aceea ultimele sunt mai bune daca dai tuse repetate si scurte, nu ai rabdare si strici foaia cu prea multa apa, de genul van gogh. foloseam conte la portrete mai mult decat acrilice pentru ca tot ce fac iese industrial, si creioanele sunt sensibile, e o chestie de gust: )...