| skinnylove a întrebat:

Am niste intrebari la care nu m-am mai gandit pana acum happy

oare orbii viseaza?
de ce este cerul albastru?straight face[stiu ca e banal, dar pe marte e rosubig grin ]
de ce ne inrosim cand avem vreo emotie puternica?thinking


funda pentru raspuns inteligent :*

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

1) da viseaza, dar cei care nu au vazut niciodata nu viseaza imagini ci doar sunete!
2) fiindca pamantul are atmosfera, si strat de ozon! in timp ce marte nu are!
3) nimeni nu stie exact! ...se crede ca are legatura cu circulatia sangelui care este marita odata cu emotiile puternice!

5 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Da, orbii viseaza
cerul este albastru din cauza gazelor din atmosfera(oxigen de exemplu)
si nu stiu dc ne inrosim.

mira
| mira a răspuns:

Ar fi bine sa intri din cand in cand pe Stiinta Azi.ro si acolo gasesti raspunsuri la capitolul Fizica distractiva.

| adrian1988 a răspuns:

Cred ca, ca si orice om si orbii viseaza pentru ca visele vin din subconstientul nostru si nu e neaparat ceva ce vedem. cerul este albastru pentru ca este reflexia oceanelor la contactul cu soarele, mai pe scurt oceanelor functioneaza ca o oglinda.de inrosit ne inrosim pentru ca atunci cand avem emotii inima pompeaza sange in vene cu o viteza mai mare ceea ce duce la irigarea vaselor de sange si atunci tenul capata o nuanta rosiatica.

| cornculapte a răspuns:

Si orbii viseaza, dar nu neaparat in imagini. Orbii din nastere viseaza sunete, atingeri sau mirosuri, senzatii pe care le pot percepe in viata de zi cu zi. Oamenii care au orbit ulterior pot visa si in imagini, dar variatia acestora este in functie de varsta la care au orbit si cate imagini vizuale au reusit sa perceapa si sa acumuleze pana atunci. Nu sunt sigura ca asa sta treaba, dar am citit si eu niste chestii...
Cu cerul albastru si fizicienii si-au batut capul mult timp. Intr-un final s-a ajuns la o explicatie oferita de Isaac Newton, care a folosit prisma optica si a observat ca lumina se descompune in 7 culori cu lungimi de unda specifice si diferite. Lumina albastra are cea mai mica lungime de unda, deci circula cel mai rapid in atmosfera, condusa de oxigen si de celelalte particule aflate acolo. Lumina albastra este deci condusa mai rapid decat celelalte culori, "lovindu-ne" retina din toate partile si lasandu-ne impresia de cer albastru. Explicatia pentru cerul rosu de pe Marte este praful din aer.
Cat despre cauza pentru care ne inrosim, aceasta nu a putut fi inca determinata cu exactitate. S-a determinat doar procesul: venele se dilata cauzand un flux de sange mai abundent in obraji.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://scurt.eu/76

Întrebări similare