| Ciobanu_Paul_1980 a întrebat:

Am scris, o Carte, si vreau s-o public la o editura.Care sunt pasi pe care trebuie sa-i fac?

6 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Mai bine nu te adresa unei edituri!
Ai scris trei ( patru ) rînduri și ai comis tei greșeli de ortografie.
Într-o carte ar putea fi cîteva zeci de mii.
Așa o „capodoperă" nu ți-o va publica nicio editură.

| LittleBugsBunny a răspuns:

Te duci la biroul editurii si vorbesti cu ei acolo iti spun cat te costa in functie de cate exemplare vrei sa ai si alte chestii de genul asta si cat primesc ei comision din vanzarea cartii

| CosminCD a răspuns:

Te duci la editură (sau la mai multe) și negociezi prețul (trebuie să fie minim un anumit număr la unele edituri). Știu că e destul de scump să publici o carte. Dar merită. E munca ta. Vezi că poți găsi și online edituri care îți oferă acolo un generator pentru ceea ce vrei - coperțile, paginile, calitatea hârtiei, numărul de cărți și aflii prețul. Succes!

| udrescuf a răspuns:

Salut, uite aici pasi daca nu stii. : http://www.feminis.ro/cum-se-publica-o-carte_363.html

| Anonima6789777 a răspuns:

Iata care este povestea cartii la editura Humanitas. Se incepe cu manuscrisul. Pe site au o sectiune unde poti trimite manuscrisul in varianta electronica. De acolo el este preluat de un redactor care il citeste si ii hotaraste valoarea. Exista niste parametri dupa care redactorul respectiv se ghideaza: in primul rand calitatea textului, apoi "adecvarea genului si subiectului la programul editurii, publicul caruia i se adreseaza cartea, interesul acestuia fata de subiect si (sau) autor, sansele de promovare a cartii, vandabilitatea ei". Dupa ce este acceptat titlul i se face o estimare legata de tiraj, numarul de coli editoriale, seria sau data de aparitie. Apoi se incheie un contract cu autorul care contine datele de mai sus si un act juridic prin care autorul isi cedeaza drepturile de publicare si difuzare editurii. Dupa ce s-au incheiat toate actele, manuscrisul este gata sa fie tiparit. Redactorul care il citeste o face cu mare atentie si de obicei in print unde realizeaza si modificarile care intervin. Si aici nu ma refer neaparat la cele de gramatica si ortografie, dar si la fluenta frazei sau intamplari de genul „personajul la pagina 10 are o bluza verde, peste doua paginii bluza e rosie". Toate modificarile pe care la face redactorul sunt anuntate autorului. Apoi textul intra la tehnoredactare si paginare, procedee in urma carora se printeaza o prima varianta de text. Aceasta varianta ajunge la corector care o confrunta cu manuscrisul. Un al doilea print este confruntat cu primul (de obicei se gasesc greseli si pe primul print care a fost vazut in prealabil de redactor). Corectorul confrunta si de data aceasta cele doua printuri si tot el este cel care da BT-ul, adica bun de tipar si cartea ajunge in tipografie. La coperta lucreaza un grafician care face de obicei mai multe variante. El este mai intai informat de catre redactor cu privire la continutul cartii. Pentru imaginile reproduse pe coperta se incheie un alt contract intre editura si proprietarul drepturilor asupra imaginii respective.

| Surtulecs a răspuns:

Buna! Cauti o editura, ii contactezi, le dai un model test al cartii pentru examinare. Daca ti se aproba, dai comanda de multiplicare a numerelor, cu un design ales de tine, mai pe scurt cu pretentiile de afisare a copertii a cartii in sine. Contactezi eventual si cativa scriitor nu prea cunoscuti, pentru a le oferi modelul de carte spre diverse comentarii, pareri, impresii. Dupa, faci un cerc de carte unde iti inviti prietenii, cunostinte, acei scriitori pentru ceva opinii si impresii oferite despre carte si la sfarsit comercializarea cartilor. Oferi cartile pe gratis insa autograful scriitorului e 20 de lei de exemplu cu regul ca acea carte nu se ofera fara semnatura scriitoruluiwinking.

Sper ca te-am ajutat!