| Pusky3 a întrebat:

Am si eu nevoie de ajutor...trebuie sa fac o compunere de 10-15 randuri cu semnificatie titlului "noapte de iarna" si fragmentul este urmatoru:

Cad din cer mărgăritare
Pe oraşul adormit...
Plopii, umbre solitare
În văzduhul neclintit,
Visători ca amorezii
Stau de veghe la fereastră,
Şi pe marmura zăpezii
Culcă umbra lor albastră.

Iarna! Iarna tristă-mbracă
Streşinile somnoroase,
Pune văl de promoroacă
Peste pomi şi peste case.
Scoate-o lume ca din basme
În lumini de felinare —
Umple noaptea de fantasme
Neclintite şi bizare.

Din ogeagul de cărbune
Face albă colonadă
Şi pe trunchiuri negre pune
Capiteluri de zăpadă,
Iar prin crengile cochete
Flori de marmură anină, —
O ghirlandă de buchete
Care tremură-n lumină.
Reci podoabe-n ramuri goale
Plouă fără să le scuturi,
Ici, risipă de petale,
Colo, roi uşor de fluturi...

2 răspunsuri:
| ToXicLoVe_2598 a răspuns:

Iata.a sosit din nou anotimpul rece.ce trist! parca mai ieri alegam dupa fluturii gingasi si multicolori …insa acum pot doar visa la culori pastelate la flori cu miresme imbietoare.sa visez o lume vesnic invaluita de culorile verii, de soarele ce zambea dintre nori de vata.si parca tot ieri ma lasam invaluita de adierea calda a vantului pe acele calduri toride….

Acum, astept ca primavara sa isi intre in drepturi.dar mai e atat de mult pana atunci.Tot ce am acum sunt copaci dezgoliti de frunze un cer senin cu stele,vantul ce imi loveste obrazul rece. Luna,strajerul nopti,isi reflecta razele inghetate peste tinutul de omat.

Parcurile sunt goale,intunericul si linistea domneste peste tot.ici colo cate un om de zapada cu fata bine conturata,cu vesminte improvizate si crengi tinand loc de maini, o clipa de neatentie si mintea imi joaca feste, parca vad oamenii de zapada prinzand viata si dansand printre fulgi mari de omat vrand sa te prinda in dansul lor …dar totusi ei sunt acolo nemiscati.reci,statui de gheata ce inveselesc iernile copiilor.

| xXxLucaxXx a răspuns:

Foloseste expresii frumoase si ai sa vezihappy