La un asemenea desen, se folosesc diferite creioane, de tării diferite. Se începe desenul cu 2H, H, HB, B1, B2,...B6.
De fapt se schițează cu 3H, sau 2H sau H axele și diverse linii auxiliare și apoi se trece la creion HB și apoi la B1, B2,... B6, B7
Umbrele se fac cum crezi tu, că este mai bine.
În general prin hașuri și apoi vii cu o cârpa.
Pictorii desenează mai mult ci cărbune, nu cu creionul.
Dar pot desena și cu creionul.
Ar trebui să îți arăt practic, că teoretic, este prea mult de scris.
Desenează după natură, nu după poze. Învață și ceva anatomie și apoi anatomie artistică umană și animalieră, ex : Tratat de sculptură Constantin Baraschi vol 1 (a apărut în 2 volume, ), Anatomie artistică Gh. Ghițescu în 3 volume, ceva din cărți de perspectivă.(
Îți pot, eventual, da eu 2 cărți despre așa ceva, în engleză, în format pdf, pe un stick, și alte cărți care te învață să desenezi.
Poți face copii după desene și tablouri făcute de pictori buni.( Rafael Sanzio, Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli - ( Alessandro di Mariano Filipepi), Fra "Filippo Lippi, Masaccio, Andrea Mantegna, Piero della Francesca, Tiziano Vecelli sau Tiziano Vecellio (c. 1488 / 1490 [ 1 ] - 27 august 1576 [ 2 ], mai bine cunoscut sub numele de Titian, Giorgio Barbarelli Zorzo da Castelfranco, sau Zorzi da Castelfranco, cunoscut mai ales ca Giorgione, Fra Angelico, Veronese, Diego Velázquez (Diego Rodriguez de Silva y Velázquez ), Hans Holbein, Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, etc.).
Pictoriță sau graficiană adevărată înseamnă multă muncă.
Există și pictori care pictează pe ziduri frescă adevărată.
De colorat se poate colora în: ceracolor, creioane colorate,tușuri colorate, cerneluri, acuarelă, pastel, guașă, tempera, ulei, vopsele acrilice, și evident este cea mai nobilă tehnică plastică „fresca adevărată"etc. Succes.
Cauta un set de creioane de la centrum. Sunt 6 in total, 2 deschise la culoarea, unul obisnuit si 3 nuante mai inchise. Se lucreaza usor cu ele, si poti face umbre foarte usor. Trebuie doar sa lucrezi mult la inceput pentru a iti da seama unde trebuie umbra si unde nu, si intensitatea ei.
Intai i-ati niste creioane, Hb- pentru schita, B1, B3, B7 pentru umbre. Pe parcurs poti sa iti iei si un creion mecanic, cu mine de la rotring is cele mai bune. Dupa ce ai terminat o schita in creion, incepi sa o valorezi(hasurezi), ii pui umbrele. succes.