Un arhitect bun este atent la orice detaliu oricat de neinsemnat ar fi acesta.Lucreaza mult timp si se straduieste ca lucrarea sa iasa exact cum trebuie.El pune pe hartie pplanul cladirii si foloseste multe instrumente de masurat.Deseneaza si redeseneaza planurile pana cand ies cum isi doreste clientul.Planurile sale ajuta constructorii sa ridice o cladire perfecta.
Daca arhitectul nu-si folosea ideile cele mai bune, punandu-le pe hartie, perfectionand planurile si terminandu-le, totul s-ar fi ruinat.
Acum, sper ca ti-ai dat seama cat de mult inseamna arta fotografica si geometria in meseria de arhitect.
Pai arta fotografica este o arta ce tine de vizual iar arhitectura, in prima faza, de la arhitectura bordeiului si pana la arhitectura aeroportului, se bazeaza tot pe o perceptie vizuala.
Ambele folosesc proportii, tehnici, structuri, lucreaza cu spatii, lumini, culori.
Invatand una iti dezvolti un anumit simt si pentru cealalta, si invers.
Fotografia şi arhitectura sunt două domenii acum bine delimitate. Dacă înainte diferenţele dintre domeniile artei erau mai indefinite, acum dacă vrei să studiezi arhitectura, poţi urma cursuri strict de arhitectură, fără să fii nevoit să parcurgi pentru început o disciplinare multilaterală, cum ar fi o incursiune a tuturor artelor.
Întrebarea ar suna cam aşa "Dacă aş face o pregătire în fotografie, aceasta m-ar ajuta în specializarea arhitectonică?" Răspunsul este "nu".
Că arhitectura, literatura, pictura, sculptura şi fotografia sunt înrudite, este adevărat, că pentru toate acestea ai nevoie de talent, pasiune şi simţ estetic, este adevărat, dar doar pentru că pornesc toate de la aceleaşi considerente, asta nu le face substituibile şi complementare.
Nu, arta fotografică nu te ajută în arhitectură, aşa cum poeziile ascultate la o adunare literară nu vor fi de niciun folos pentru un dosar de arte vizuale.
Într-adevăr, în ambele cazuri sunt solicitate vigoarea şi talentul artistic, dar exercitarea lor nu e interschimbabilă.
Un singur domeniu care le îmbină pe toate acestea, tratându-le egal, este istoria artelor.
Duduc întreabă: