| Himera a întrebat:

Ascultati muzica clasica? Daca nu, de ce? Ati incercat vreodata? Ce impresie v-a lasat? Ce parere aveti despre persoanele tinere care marturisesc ca adora acest gen de muzica? ( Posibil sa mai fi postat intrebarea inca o data, nu stiu, cred ca m-a lovit prostia, nu inteleg cum functioneaza politica site-ului : cand apar intrebarile si unde)

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

Muzica clasica in general se asculta atunci cand ai o anumita stare. Daca asculti numai muzica clasica atunci inseamna ca ai o mare problema. Daca nu ai nicio cunostinta despre muzica clasica atunci categoric ai o cultura muzicala foarte apropiata de 0. Personal prefer creatiile neo-clasice si ma refer aici mai ales la Hans Zimmer si desigur Clint Mansell peste tot ce a dat mai bun muzica clasica (de la Dansul ungar nr5 a lui Liszt pana la Carmina Burana ori Bolero-ul lui Ravel, care mi se par cele mai reusite creatii ale muzicii clasice). Oricum muzica clasica si instrumentele preponderent folosite au avut darul de a influenta artisti ori trupe celebre (Apocaliptyca in primul rand- cine se da fan al muzicii clasice si nu cunoaste repertoriul Apocaliptyca iarasi cred ca e doar un ipocrit). Cat despre cei care nu asculta deloc muzica clasica, cred ca e pana la urma vorba de gust. De necontestat ramane faptul ca omenirea a trecut si trece prin schimbari, toate datorita evolutiei iar muzica a evoluat si ea. Dar in mare, undeva in subconstient macar a ramas din cand in cand starea pentru muzica clasica iar mai nou trebuie sa ii multumim in primul rand colosului artist care este Hans Zimmer, cel care a readus acest stil in actualitate, facandu-l popular pentru o serie de generatii obisnuite cu altceva. A da, nici J. M. Jarre nu trebuie uitat!

| TheAce a răspuns (pentru TheAce):

Dansul ungar nr 5 a lui Brahms desigur. Eram prins intr-o conversatie despre Liszt, de acolo si confuzia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TheAce):

Nu sunt de acord cu tine si nu vad de ce ai luat funda.Ai idei total gresite.
Si Liszt...nici nu mai zic.

Apocaliptyca nu are nici o legatura cu Brahms, si ce crezi, cei care canta in orchestra asculta manele/populara/rock?
Si cei din secolele trecute(ex. 19) erau toti nebuni ca ascultau numai si numai clasica?
Muzica clasica se poate asculta oricand, deoarece omul are mereu si mereu stari...\
Totusi, ai si unele idei corecte, dar altele total-total gresite.Nu stiu cum ai luat funda, si nu o zic de rau. O spun deoarece sunt din domeniu.
Rock-ul nu merge deloc cu Liszt, asta ti-o spun clar!

| TheAce a răspuns (pentru anonim_4396):

Haha. E ca si cum as explica unui crestin ca religia e o ingradire a orizontului. Metal-ul poate merge gozav cu muzica clasica. Dar nah, nu am de ce sa intru in polemici cu oameni ingusti la minte. Eu sunt pe acest site strict pentru a ajuta tineri scriitori sa debuteze literar, pentru a-i promova si pentru a le preda lectii importante in domeniu. Colaborez cu compozitori de muzica clasica (eu cochetand si cu regia) si da...asculta rock, metal, blues, jazz. Daca nu ai insa gusturi bune si esti precum calul cu ''ochelarii'' sai pusi atunci desigur ca nu vei intelege. De asta nu ai inteles nici funda. Domnisoara probabil are insa gusturi bune.

Da, te inteleg, te cred.
Cum zici tu...
Si eu sunt din domeniu, dar in fine, s-o lasam asa.

10 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Ascult foarte multa muzica clasica. De fapt, pentru mine, numai muzica clasica poate fi numita MUZICA. Restul e divertisment. Ascult alte genuri de muzica doar la petreceri, cand se danseaza. Ca doar n-oi dansa pe muzica de Pergolesi.
De asemenea, ascult muzica de nisa, care nu e nici clasica, dar nici de dans. Aesma Deva, Nightwish, Rammstein, Haggard.
Cu alte cuvinte, orice NU e zgomot.

| TheAce a răspuns:

Tu compari rock-ul (muzica elitista) cu manelele( zgomot). Esti de departe cel mai mare idiot cu care am avut ''onoarea'' de a ''dialoga''.

Da, asa este.Sunt de acord cu tine.

| mgtow a răspuns:

Da mai ascult de la radio melodii din anii 80 - 90 si e faina.

| Himera explică:

Muzica clasica= Beethoven, Mozart, Vivaldi, Chopen, Bach etc.