anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Astept parerile voastre.Imbratisez cu placere orice critica atat timp cat e meritorie.Multumesc!

Din singuratate, du-mă!

Cu seceta umbra pe gleznă se scaldă,
în mers haotic se deşiră ecoul;
din adanci buzunare îmi scot libidoul -
e punctul substanţă în toamna ovală.

Cocoaşă e timpu-n spinarea câtimii,
desfac libertatea să-mi ţese femeia;
azi, nimeni cuprinde în pajişte zeia -
e punctul un tipat, zălog al desimii.

Ca iarba e limba fişteicii în humă,
atavice tipete-n haită mai scapă;
lacheul puterii se gudură-n apă -
e punctul un urlet. Din singuratate, du-mă!

I-i sete blestemului – punte în stâncă;
de-i vreasc orizontul, scânteie-i lichidul,
iar lumanarea-ncinsă îmi şănţuie ridul -
e punctul o limită osului încă.

5 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Din singuratete, du-ma!"...in desime as adauga eu, fiindca poezia aceasta imi pare un strigat al unicului,al singuraticului sau insinguratului, simbolizat prin repetatul cuvant "punct":fiecare strofa se incheie cu o definire a acestuia:substanta nedefinita,mai degraba iluzorie decat reala,a toamnei, urlet si tipat, sugerand revolta, dar incheiat in materie.Readuci la viata multe cuvinte abia stiute candva, dar rimele nu-s foarte reusite si chiar ritmul schioapata de carteva ori.Cu toate acestea mesajul poeziei imi pare clar:e aspiratia,e visul unui singuratic de a se regasi in multime, e plansul "punctului"dupa "desime", asa cum spuneam.Nu spun ca poezia e perfecta :ai scris altele si mai bune; dar atat vreme cat transmite cititorului o traire, cel ce a scris-o e, cu siguranta, poet autentic.Mai asteptam, Adrian; marturisesc ca am intrat pe blogul tau si pot spune cinstit ca multe poezii bune si foarte bune sunt acolo.M-as bucura mult sa publici si sa-ti aflam cartea prin librarii.Numai bine.

| 이벨 a răspuns:

Eu, nefiind la fel de cultivata precum tine, pot spune ca suna precum acele poezii scrise de mari poeti. Doar ca sunt multe cuvinte rare iar intelesul nu e foarte accesibil. Seamana cu poeziile lui Bacovia. Nici ale lui nu le prea inteleg happy

| Anonymus314 a răspuns:

Prea elevat.

| Labirinth a răspuns:

Felicitari! Imi place ce am citit. Am citit si rascitit versurile postate de tine, si pot spune ca... mi-a placut dom'le happy Din ce a postat userul April, am inteles ca mai ai ceva surprize, undeva, pe un blog. Am sa intru si eu. Curiozitateawinking

| Labirinth a răspuns:

Baco-Nichito-Eminescio... Sentimente confuze, cu usoara tenta depresiva. Am vrut sa-ti las niste comentarii pe blog, dar... cica n-am cont. Cat ma costa logarea? laughing