| MaliciousDeath a întrebat:

Aveți artiști vizuali preferați? Genul cărora le-ați recunoaște lejer lucrările în cadrul unei expoziții, având un stil inconfundabil.Cine sunt aceștia?

3 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Frida Kahlo a fost prima care mi-a venit în minte.

| oprescudorin11 a răspuns:

Daca ma gandesc rapid, poate ca singurul pictor din mintea mea, din cei adevarati, pe care nu l-as confunda este Vincent van Gogh.E adevarat ca si renascentistii i-as recunoaste, in general, impresionistii sau expresionistii sau suprarealistii.
Altul ar fi Salvador Dali.Sau poate Sabin Balasa (cer scuze sa-l pun alaturi de supragenialul DALI).
Nici nu as putea confunda un Rafael Sanzio cu un Goya.In general cunosc creatiile pana azi, sunt multe confluente.La cei contemporani pare mai greu, desi sunt si acum cateva genii, dintre care si romani(bine vanduti si apreciati in lumea larga).Imi este greu sa spun acelasi lucru despre o seama de pictori britanici care-mi par a avea cam acelasi stil manieristic.Dar daca imi pui in fata un Rafael, un Goya, un Braque, un Velasquez, un Leonardo da Vinci, un van Gogh, un Luchian, un Matisse, un Grigorescu, un Rubens, un Cranach, un Breugel, un Dali, un Rembrandt van Rijn, niciodata nu i-as putea confunda! Desi sunt multi care au incercat sa-i imite! Si multi altii, care nu-mi vin acum in minte.Chiar pictorul american cel mai bine vandut (al carui nume imi scapa), cel care picta cand era beat, aruncand 'la intamplare' linii, bidinele pe panze mari! Cum picta cu bidineaua si un pictor roman pe care-l cunosc.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Salvador Dali, Rembrandt, Da Vinci, Corot, Van Gogh, Brueghel, Brancusi.

Întrebări similare