Uite aici un material interesant despre tipurile de creioane ce se folosesc pentru desen:
http://lectiidedesen.blogspot.cz/2012/06/2-tipuri-de-creioane.html
Ca si creioane pe care le poti achiziona din librarii sau fonduri plastice ori de pe internet de pe site-uri, iti trebuiesc cele cu mina moale, precum B pana B10, carbunele, pasteluri (asa cum e si creta, pentru ca mai sunt pasteluri pe baza de ulei), acuarele fie la tub ori la pastila de la Louvre, Maimeri, Da Vinci ori daca nu iti permite bugetul le poti alege si pe cele de la Pelikan care sunt foarte bune, dar mai ieftine ca primele; Pensulele cu par natural, cele pe format rotund sunt dedicate picturii in acuarela, cele patrate pentru pictura in tempera ori acrilica. Acuarela, tempera ori guasa pot fi utilizate pe hartie, carton; culorile acrilice pe aceeasi suprafata ca si culorile in ulei, precum panza, sticla, carton, lemn, pereti. Acrilicele se lucreaza cu apa, dar timpul de uscare este mai rapid decat a acuarelei, temperei si guasei.
Culorile de ulei se lucreaza cu diluanti/terebentina pentru spalarea pensulei de culoare ori pentru amestecul culorilor pe paleta. Se lucreaza numai pe panza ori cartoane tratate cu clei de oase.
Incepe sa te axezi la inceput pe perspectiva, pe jocul griurilor, cercul cromatic, aseaza-ti fructe ori forme geometrice pentru a face exercitiul formelor si sa vezi cum pica umbra/lumina pe obiecte.
Studiaza anatomia omului pentru a putea incepe sa faci portrete si puneti parintii ori prietenii ca studiu, incepe sa faci crochiuri ( http://www.visualart.ro/forum/threads/13496-Schite-Crochiuri ), perspectiva in peisaje. Gasesti carti cu acestea in fondurile plastice si le poti studia, pe langa asta exerseaza in fiecare zi sa desenezi cate ceva.
In arta poti folosi: creioane, pasteluri, penita cu tus, laviuri in acuarela ori grafica, gravura (o tehnica mai grea pentru un incepator, poti studia pe net sau sa stai pe langa un artist gravor/grafician de la un liceu/facult de arte), pictura in ulei, colaj etc...
Bafta si cat mai multa creativitate!
Hei eu vreau sa fac desene din creion nu din tempera sau altele
Eu cand incepusem sa desenez, imi cumparasem creioanele B1, B2, B3, B4, B5 si B6. De asemenea un creion cu carbune (ca o mina foarte groasa) si un set de carbune grafic Intre timp am cam renuntat, deci mai multe informatii sper sa obtii de la persoane mai talentate, care isi cultiva talentul
Emamuresan întreabă: