| varcopisicul a întrebat:

Bună! Am nevoie de puțin ajutor ^^ eu am o pisică și oarecum, pe scurt, mi-a cam spart aproape toate cănile și farfuriile din bucătărie.
Nu aș cam vrea să cumpăr unele noim, eu fiind la arte, aș vrea să mă folosesc de 'abilitatea mea artistică' și să-mi fac singură unele noi dar..eu am făcut în viața mea doar 2 ore de modelaj cu lut QwQ.
Am mai căutat pe net cum să fac dar am văzut că majoritatea erau cu ceramică sau erau puse la foc și după în butoaie uriașe și după străluceau. Lutul se usucă singur singurel la aer? După ar trebui să-l dau cu ceva lac, nu?
Vă rog frumos să mă scuzați pentru lipsa mea de cunoștere qwq

7 răspunsuri:
| LaviniuA a răspuns:

Mai nu stiu sa-ti explic exact procesul, dar sunt multe metode de a face vase de lut. Cred ca poti sa intrebi la magazinele de specialitate, care comercializeaza lut si multe alte chestii pentru artisti. Sau daca ai facultate de arta in oras, poti trece prin campus si sa intri in vorba cu cate un student, sa-ti explice pe scurt cum sa faci. Iar de nu, te poti indrepta si catre Youtube, cred ca sunt tutoriale cu miile.
Si eu m-am gandit sa-mi fac singura cesti, sa imi servesc amicii cu ceai si cefea cand vin la mine. Mai ales ca si eu sunt neindemanatica si sparg in medie vreo 5 vase pe an big grin

| Jessica1235 a răspuns:

Uneori, de plictiseala, mă mai jucam și eu cu lutul și am observat că se usucă destul de repede, apoi poți să îl colorezi puțin și după să îl dai cu lac ca să strălucească. Mai multe nu știu, sper ca ți-am fost de ajutor cât de cât happy

| Editocroci a răspuns:

Ia-ți cuşcă pentru pisică şi ține-o închisă, să nu se repete istoria.

| Ka0ru a răspuns:

Ia-ti o cana si o farfurie de plastic pana gasesti un mod de a-ti face din lut, pe alea nu are cum sa le sparga (chiar daca nu sunt tocmai eco friendly).