| Adrian a întrebat:

Buna!
Ce ati citit interesant din literatura franceza? Ce v-a ramas in minte si v-a frapat? Imi puteti recomanda una sau mai multe carti pe care le-ati reciti oricand?
Eu am sa va recomand urmatoarele carti:
-Stendhal - Le Rouge Et Le Noir.
-Alphonse de Lamartine - Souvenirs, impressions, pensées et paysages pendant une voyage en Orient.
-François Coppée - Le Coupable.
Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| 19marian60 a răspuns:

Moliere(umorist critica morafurile societatii in care traia)(avarul)
La fontaine(unul dintre marii fabulisti ai lumii)
Alexandre Dumas, Literatura de capa si spada "tatal"muschetarilor
Jules Verne, tatal literaturii de anticipatie.
Carti pe care le asi mai citi? PE TOATE pe care le au scris.
P.S.Era sa uit Rabelais(Gargantua si Pantagruel), Edmon Rostand(Cirano de Bergerac) Abatele Prevost(Manon Lescot)
Eu iti recomand tot ce au scris acesti francezi! Citeste tot ce gasesti! Daca vrei sa discutam despre literatura romana si straina(cata am putut eu sa citesc)te astept,. noapte buna(Lectura usoara)!(caracatita01@yahoo.com)

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Desi s-a mai zis - Jane Eyre.
Hugo - Mizerabilii. as citi-o oricind cu mare placere din nou.

| chokingvictim a răspuns:

La societe du spectacle - Guy Debord

| BloodPrison a răspuns:

Am citit de curând de Honoré de Balzac: "Muza departamentului", "Femeia la 30 de ani" sau "Fiziologia căsătoriei", mi s-a părut interesant modul în care evocă realismul, umanismul, realitatea dragostei şi a omului.

Moliere a expus bine anumite realităţi, dar nu mă dau în vânt după teatru scris.

M-am apucat de Shogun de James Clavell, care expune într-un mod cu totul şi cu totul superb viaţa samurailor, luptătorilor pe timp de război, expune ce înseamnă onoarea, şi toate acestea având ca şi cadru principal frumoasa Japonie, o ţară cu o cultură unică, puţin înţeleasă de către europeni.

Ah da, îţi recomand şi micile nuvele ale lui Lev Tolstoi precum Sonata Kreutzer, Moartea lui Ivan Ilici. Sunt destul de scurte, în jur de 100 de pagini, dar la final ajungi să îţi pui întrebări despre ceea ce înseamnă cu adevărat să fii om şă să priveşti viaţa dintr-o altă prismă decât cea impusă de societatea în care trăim. Le-am citit recent, am citit şi concluziile autorului (care se găsesc în nişte cărţi de la edituri mai vechi) şi pot spune că sunt foarte interesante, asemenea unor fabule, însă cu o concluzie nedesluşită în totalitate.

Dacă eşti doritor de aventură, preferatul copilăriei mele este Jules Verne, un om special, ce a preschimbat în cuvinte fel şi fel de aventuri, de la cele subacvatice, subterane, până la cele în aer.

N-ai cum să treci peste anii tinereţii fără să fii citit Dragoste de viaţă de Jack London, am rămas uimită de instinctul de supravieţuire al unui om, este chiar fascinant să trăieşti odată cu protagonistul aceste sentimente de o profunzime radicală.

Am să încerc acea carte de Stenhal, am acasă Roşu şi Negru şi plănuiesc să o citesc cândva. De restul autorilor, nu am prea auzit.

| Anca95 a răspuns:

La dame aux camelias-alexandre dumas le fils. c'est un histoire d'amour entre armand duval et margueritte goutierrez. le livre est magnifiquelove struck, mai maleureusement le fin est trist parce que marguritte mourirbroken heart

| Valentinasofi a răspuns:

Jane eyre de charlotte bronte daca inca nu l-ai citit este un roman foarte interesant de dragoste la sigur o sa-ti placa.

| Minodoraa a răspuns:

Hmmm

| maria_4274 a răspuns:

,,Legaturile primejdioase" Choderlos de Laclos;
,,Mos Goriot",,, Iluzii pierdute" si,, Eugénie Grandet" Balzac.