| scienceftw a întrebat:

Ce parere aveti despre cartile audio? Sunt mai bune decat cele "clasice" sau nu? Argumentati. Cel mai convingator argument primeste funda.

Răspuns Câştigător
| i86e2 a răspuns:

Mie-mi plac cartile audio. Citesc oricum destul de mult si nu vreau sa-mi omor ochii. Partea misto e ca poti face altceva in timp ce asculti o carte, de exemplu sa faci mancare, poti sa te plimbi etc. Poti sta intins pe pat si sa asculti, e mai greu sa citesti asa. Mi se pare relaxant. happy

2 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Cartile audio, sau cartile Daisy cum sunt ele cunoscute la nivel global au aparut in primul si in primul rand pentru a facilita setea de cunoastere a persoanelor cu deficiente de vedere/oarbe, in special a copiilor care nu sunt/ n-au fost initiati in tainele alfabetului Braille. Din acest punct de vedere nu ai cum sa le definesti ca fiind mai bune sau mai proaste decat cartile clasice. Desigur ca ele sunt extrem de utile si persoanelor mai comode din fire dar de ce nu si celor care vor sa se delecteze cu literatura in timp ce sunt implicate intr-o anumita activitate (jogging, gatit, curatenie, renovari etc etc). Nu cred ca mai putem vorbi de ajutor si mod util d lectura pentru cei nealfabetizati in conditiile in care suntem totusi in 2012. Personal am respect pentru audio-book-uri dar mai ales datorita functiei lor primare pe care am enumerat-o mai sus (de aceea si sunt momentan implicat intr-un proiect literar caritabil care vizeaza lansarea unui volum daisy pentru copiii orbi).

| Nastia a răspuns:

Ma plictisesc daca ascult cartea.mai bine o citesc