Eu de obicei memorez, nu trebuie sa citesti de 100000 de ori, doua trei ori, dar sa fi concenrat si sa intelegei, se zice ca 10 minute de studiu concentrat ajuta mai mult ca 2 ore cu gandul in alta parte
hmmm am mai auzit si o alta metoda, mai ciudata) dupa ce inveti, pune-te pepat si in gandindu-te la ce ai invatat sa respiri regulat, cand expiri, apasa mana pe burta) e ciudat, stiu, dar nu strica sa incerci))
Important e să înțelegi informația, nu doar să o tocesti, iar aici cred că ar trebui să îți explice cineva priceput materia. Incearca sa te concentrezi si sa citesti cu atentie ceea ce ai de invatat si incetul cu incetul vei scapa de "toceala"
Daca esti de dimineata, cand vii de la ore poti citi lectia/lectiile pe care le ai de invatat, sa te asiguri ca le-ai inteles si poti sa tragi un pui de somn bine meritat. Cand te trezesi incearca sa inveti lectiile pe care le-ai citit si o sa le retii cu usurinta. Daca esti de dupa amiaza, le citesti seara si le inveti dimineata cand te trezesti. Retii mai bine cand ai mintea odihnita si relaxata. Eu una asa fac :d