In primul rand,sunt total de acord cu @ZeePinkStar,in sensul ca atunci cand citesti o carte,tu iti imaginezi totul,personajele,peisajul,actiunea,si asta ajuta,mai ales daca vrei la randul tau sa scrii o carte(multe persoane din zilele noastre,chiar care nu sunt scriitori/scriitoare se gandesc sa scrie una). Cand citesti o carte,vrei sa afli ce se intampla in ea(mai inveti cuvinte noi,iti imbunatatesti vocabularul). Cand te uiti la un film,mai mult iti place modul cum este descrisa actiunea,cum este vazuta din perspectiva regizorului,cum joaca actorii,filmul te tine in suspans,te sperie, te amuza, te agita.Aici depinde de persoane,sunt persoane care prefera cartile,altele filmele,sau chiar ambele,dar majoritatea filmelor nu au multe detalii,dar ne place pentru ca este actiune,si acum pe bune, cui nu ii place un film de actiune? Si cand zic actiune, actiune sa fie.Sincer,eu una nu prefer ceva anume, imi plac ambele, dar cei din ziua de azi prefera filmele(de asta sunt sigura) si stiu si de ce:
1)Pentru ca nu isi obosesc ochii si nu le transpira fruntea citind cartii
2)Sunt actorii,si ei ii socotesc potriviti dupa cum isi joaca rolul(nu ca vezi Doamne,seamana cu personajul din carte, dar mai sunt si care zic,, in carte personajul e superb.dar in film.SUCKS!".
3)Vad actiune cu ochii lor,si e mai palpitant.
Nu pot alege,ambele imi plac mult.Dar sa stii ca mai exista o posibilitate,ca printr-un film,cartea sa fi cunoscuta,exista si posibilitatea asta,adica lumea sa se uite la film si sa zica,, ma dar stai, a fost facut dupa o carte..." si dupa se apuca si citesc cartea
I like both.I can't choose Si filmele si cartile imi plac la fel de mult.
Bună. eu susțin cărțile. O carte citită este un "atu " în plus, cărțile sunt scrise pentru a fi citite, simțite, trăite, un film este făcut pentru bani (părerea mea!) plus că. niciodată nu o să găsești într-un film detaliile dintr-o carte. Când citești, îți creezi tu personajul, îl percepi cum vrei tu să fie, în film sunt aleși niște actori cu anumite aptitudini. În unele momente te relaxează și un film, însă dintre un film și o carte. aleg cartea!
Prefer cartiile si sper ca nu fac parte dintr-un grup restrans. E mult mai multa emotie intr-o carte, Ai libertatea de a-ti imagina un un personaj, de a incerca sa ii faci un portret, o caracterizare. Ai timp sa interpretezi fiecare cuvant, sa gandesti, in timp ce privind un film esti doar un simplu privitor. Deci, PRO CARTI!
Pai eu as alege de fiecare data filmele pentru. ca dureaza mai putin decat sa citesti o carte care ia zile si eu cred ca sunt mai palpitante.Parere pers.
Uite aici parerea mea, e blogul meu si ca sa nu ocup mult spatiu citeste http://ella-memories.blogspot.com/2011/03/lets-be-smart-people.html Dupa imi spui cum iti pare :)
In primul rand, carti vs filme, aleg carti. Nu consider filmul o alternativa la carte. Un film facut dupa o carte nu o sa fie niciodata identic, este adaptat. Asa ca daca vrei sa afli ce a vrut de fapt autorul sa zica (*flashback din scoala*), trebuie sa citesti cartea. Dar de fapt, nu cred ca se pune problema asa, cartea ori filmul. Problema ar fi ca nu prea se mai citeste (din multe si variate motive), dar asta ar fi o discutie mult prea lunga.
Frate profii ne indeasa pe gat teme si se asteapta sa mai si citim? Recunosc e asa frumos sa citesti dar de unde timp?
Buna! Hmmmm! Buna intrebare! eu personal prefer mai mult cartile, imi plac si filmele dar spre exemplu filmul unei carti deja citite de mine...Ca sa pot compara actiunea citita cu actiunea vazuta.Deci crtile! Majoritatea spun ca in zilele noastre daca citesti o carte esti mai fraier dar asta e parerea lor.Tu de ce parte esti? (Razboiul literelor)
Parerea mea este ca fiecare e liber sa aleaga. Noi putem sa-i sfatuim pe ceilalti, sa ii indrumam, ei aleg calea pe care sa o urmeze. Cartile sunt ca o fereastra spre o alta lume, o lume imaginata de cititor in functie de descrierile din carti. Filmele reprezinta, o forma rapida de detasare (depinde si de genul filmului), o forma exacta a realitatii. Citind o carte ne imginam intr-un fel ceea ce scrie in ea, in functie de imaginatia fiecaruia. Uitandu-ne la un film dupa ce am citit cartea, de multe ori suntem dezamagiti, pentru ca nu coincide cu ceea ce ne-am imaginat noi, dar daca am vazut filmul si pe urma citim cartea (mai rar se intampla asa ceva, de obicei ne limitam doar la filme) atunci personajele din carte le asociem cu actorii din film si nu mai reusim sa ne creem o imagine proprie despre ceea ce am citit. Eu cred ca este un lucru bun sa citim, pentru ca se observa in primul rand o mare diferenta intre omul care citeste si cel care se uita doar la filme sau nici macar atata nu face. E drept ca uneori suntem atat de aglomerati incat nu reusim sa citim o carte si preferam sa vizionam un film. Este alegerea fiecaruia ce vrea sa devina. Pentru a deveni un om stapan pe sine, trebuie sa detinem informatia, pentru a detine informatia, trebuie sa depunem efort, adica sa citim, sa invatam.
xGabriella întreabă: