Daca vrei sa scrii o nuvela in romaneste, incearca sa folosesti numai cuvinte romanesti!
Amestecatura asta de romana- engleza o folosesc doar snobii, care doresc sa-si dea importanta.
Poate, intr-un cerc de prieteni va impresiona amestecatura, dar, daca vrei ca nuvela ta sa fie citita si apreciata de toaat lumea, starduieste-te sa o scrii complet, in romaneste.
Vezi ca DEX-ul limbii romane, are sensul cuvintelor explicate.
De asemeni exista si DEX cu sinonime.
Pentru cuvintele englezesti, taducerea lor in romaneste, se poate face cu "google translate".
Succes la scris!
Scrii nuvela in engleza?
Vad ca-n romana nu cunosti multe cuvinte, pe care le inlocuiesti (gresit) cu cele din engleza.
Uite aici:
"hobby" - in romana inseamna: pasiune
"bullyed" - nu este corect nici in engleza, asa cum l-ai scris.
Corect este "bullied" si inseamna hartuit, intimidat, terorizat, brutalizat
Iar "flashback" - este retrospectiv (care priveste inapoi, de-a lungul timpului).
Cred ca am scris din greseala cu y, drept dovada ca am scris putin mai sus cu i. Oricum, cand am spus ca nu stiu sinonim ma refeream ca nici unul din ele nu mi se pare ca se potriveste pe deplin. Am folosit cuvantul hobby pentru ca am vazut ca tot mai multi vorbitori de limba romana il folosesc. Oricum, multumesc ca mi-ai atras atentia.
Daca vrei sa scrii o nuvela in romaneste, incearca sa folosesti numai cuvinte romanesti!
Amestecatura asta de romana- engleza o folosesc doar snobii, care doresc sa-si dea importanta.
Poate, intr-un cerc de prieteni va impresiona amestecatura, dar, daca vrei ca nuvela ta sa fie citita si apreciata de toaat lumea, starduieste-te sa o scrii complet, in romaneste.
Vezi ca DEX-ul limbii romane, are sensul cuvintelor explicate.
De asemeni exista si DEX cu sinonime.
Pentru cuvintele englezesti, taducerea lor in romaneste, se poate face cu "google translate".
Succes la scris!
Sa incerci sa bagi amintiri despre lucrurile din copilarie.
idk ce nume are cartea? poti adauga ceva in descreierea cartii.
nu trebuie neaparat sa incepi cu copilaria. poti incepe cu o actiune din prezent, iar la un moment potrivit poti spune "iar de aici am plecat " si incepi sa spui ceva din copilarie, iar aste o poti face de ami multe ori de'a lungul cartii
sper ca nu te'am incurcat mai mult
succes si inspiratie in continuare