La facultatea de teatru nu mergi doar ca actor, poti sa mergi si ca regizor si alte meserii de genul. Trebuie sa aiba o sectie si pentru scenografie, intereseaza-te la ei pe site.
Asa voi face, multumesc.
Am incercat sa caut la ei pe site dar n-am gasit din prima profilele si n-am avut rabdare sa caut. In schimb am gasit pe wikipedia asta:
Specializări (studii universitare de licență – 3 ani)[modificare | modificare sursă]
Actorie[2]
Păpuși-Marionete[3]
Regie de teatru[4]
Coregrafie[5]
Teatralogie[6]
Scenografie[7]
Mijloace de expresie [8]
Fiind in legatura cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale" din București. Deci da, dupa cum vezi exista sectie de scenografie
Amice, ți -am mai spus să cauți un DEX.
Pur și simplu tastezi cuvîntul scenografie și scrii după el DEX sau Wikipedia.
Vei afla că „scenografia" înseamnă : „ arta de a executa decoruri, costume etc. pentru un spectacol "
Conform unui foarte recent dicționar al Limbii Române, arta de a scrie scenarii se numește „artă scenaristică".
Pe tine te interesează „scenaristica" și nu „ scenografia".
Or, în lista pe care ai extras-o și mi - ai pus-o la vedere nu apare cuvîntul „scenaristică"
La poziția 6, în lista ta, corect ar trebui să fie „teatrologie" și nu „teatralogie".
Sănătate!
La UNATC e o facultate special pentru asta. Nu mai știu exact cum se numește, cred ca se numește chiar scenaristica. Oricum intra la ei pe site și vezi acolo.
Multumesc. Auzisem ceva despre UNATC, dar am zis sa intreb si aici
anonim_4396 întreabă: