| DianaC a întrebat:

Imi puteti spune niste carti interesante? Genul acela de carti pe care nu le poti lasa jos din mana.Si desigur, care sunt cartiile voastre preferate. happy

19 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe aripile vantului de Margaret Mitchel
am visat-o si noaptea imi dadeam parintii afara din camera ca sa ma lase sa citesc. Are multe descrieri despre razboi(un razboi real), dar trecand asta cu vederea cartea e pur si simplu extraordinara. Si daca n-ar fi acele descrieri ai simti ca lipseste ceva. Asteapta sa intri in subiect(primele 50-70 de pagini) si pregateste-te pentru o actiune foarte ampla, trairi interioare, dragoste, ura, razboi, bogatie, saracie, viata si moarte. Tot ce poti sa ceri.
Are doua volume si e destul de groasa, dar depinde in functie de editura. Pe internet(biblioteca online) are de altfel doar 600 si ceva de pagini. Oricum merita totul. Sper ca n-ai vazut inainte filmul, altfel nu mai are acelasi haz.
Cartea asta despre care as putea insira cuvinte non stop m-a facut sa plang si nu m-a lasat sa dorm o noapte dupa ce am terminat-o, atat de adanc am trait prin personajele ei. Si felul in care se termina...
Da, merita citita!
Asta iti recomand eu, sa ai spor indiferent ce vei alege!

| DianaC explică (pentru anonim_4396):

Buna!
Din intamplare mama mea are in biblioteca amandoua volumele.
O voi citi pe aceasta cu siguranta.Multumesc foarte mult! :*

| MalleusMaleficarum a răspuns:

Papillon, e cartea mea favorită. Este una autobiografică.
În mare povestit, este vorba de Henri Charriere, poreclit "Papillon" ("Fluture", în limba franceză) din cauza tatuajului reprezentând un fluture de pe piept, care este acuzat pe nedrept de o infracţiune, judecat, şi trimis într-o închisoare. De acolo este transferat de mai multe ori la diverse închisori şi încearcă de nenumărate ori să evadeze.
Îţi mai recomand şi cărţile de Thomas Harris, "The Red Dragon", "The Silence Of The Lambs", "Hannibal" şi "Hannibal Rising", în care personaj comun e Dr. Hannibal Lecter, un fost psiholog/psihiatru condamnat la închisoare pe viaţă pentru canibalism. El îi ajută de după gratii pe diverşi agenţi de poliţie FBI să prinda criminali periculoşi, fiind un om cu aptitudini excepţionale şi un spirit de observaşie ascuţit.

| cooldreams a răspuns:

Toate cartile sunt interesante. depinde ce-ti place tie. de exemplu, vad ca toti se dau in vant dupa vampiri si chestii d-astea, de ex Jurnalele Vampirilor, Frenezia, Jocurile Foamei (nu cred ca e cu vampiri, da e in mare voga, asta e). mie de exemplu imi place SF-ul si genul fantastic, dar din literatura contemporana pentru tineret. nu-mi plac cele cu vampiri, zombie, fantome sau mai stiu eu ce minunatii. desigur, sa nu uitam literatura clasia (universala sau nu), poeziile, enciclpodeiile, atlasele, manualele si orice se poate citi. spor la lecturat big grin

| Lauragd a răspuns (pentru cooldreams):

Toate cartile sunt interesante? Eu inteleg ca "promovezi" cultura dar tin sa te anunt ca sunt multe carti devenite bestseller peste noapte, unele din ele fiind chiar jalnice(ma refer la exemplele tale cu "vampiri")....genul acesta de carti iti pierd doar timpul: dupa ce le citesti iti dai seama ca nu te-au schimbat cu nimic, esti tot de unde ai plecat.La fel cum iti alegi hainele pentru corp, la fel trebuie sa selectezi si cartile pentru suflet.Si NU "orice se poate citi", asta e cat se poate de clar.

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

"Pe aripile vantului"-Maragret Mitchell
"Qvo vadis"-Henryk Sienkiewicz
"Femeia in alb"-Wilkie Collins
"Portretul lui Dorian Gray"-Oscar Wilde
"Mandrie si prejudecata", "Ratiune si simtire""-Jane Austen
"Rosu si negru", "Manastirea din Parma"-Stendhal
"Tess d'Urberville", "Idila pe un turn", "Doi ochi albastri"-Thomas Hardy
"Coliba unchiului Tom"-Harriet Beecher-Stowe
"Contele de Monte-Cristo"-Al. Dumas
"Madame Bovary"-Gustave Flaubert
"Lorelei"-Ionel Teodoreanu
"Maitreyi"-Mircea Eliade
"Panza de paianjen"-Cella Serghi
"Ultima noapte de dragose, intaia noapte de razboi"-Camil Petrescu
"La rascruce de vanturi"-Emily bronte
"Jane Eyre"-Charlotte Bronte

| DjLayla a răspuns:

Sall mie mi-a placut mult cartile lui Jule Verne toate sunt foarte frumoase ti le recomand pe 2 saptamani in balon, 20.000 de leghe sub pamant, o calatorie in centrul pamantului si La medeleni dar nu stiu de cine e scrisa k sper ca te-am ajutat

| sanda_9766 a răspuns (pentru DjLayla):

Steaua Sudului la fel de Jule Verne la fel e foarte interesanta

Răspuns utilizator avertizat
| abcabcabc a răspuns:

Iti sugerez Domnisoara Cristina
este WOAU

| hässlich a răspuns:

Ia carti de John Saul.Te si caci pe tine citind, da nici nu le lasi din brate! Is bestiale! Au nume cam sinistre dar nu e chiar chiar asa big grinPoate iti zice mamata ceva, dar atuncia da-i si ei sa citeasca, mamamea le adora si eu la fel tongue

| ShineLikeStars a răspuns:

Buna.
Am o sugestie mai interesanta.
Ce zici de o carte online? Eu citesc asta: http://www.wattpad.com/......tin-bieber
Nu iti place justin? Nu e vorba de el, e doar o idee a personajului. e vorba de continut si sper sa iti placa povestea. Nu e terminata, e in curs, dar poti citi fiecare parte noua pe rand, cand apare. Sper sa incerci si sa iti placa :*

| MarianaDrocsa1992 a răspuns:

Buna! Eu citesc mai multe genuri de carti!
Am citit si cu vampiri, dar sincer nu ma ajuta! Se vorbeste doar despre moarte si chestii..nu sunt un fan al acestei lecturi!
Eu am o lista cu carti pentru la scoala, unele interesante altele nu.Depinde de fiecare ce ii place sa citeasca!
De 1 an de zile am gasit o pasiune in a citi best-seller de Nora Roberts,Danielle Stell si Sandra Brown[ea este putin cam vulgara].
Carti imi vechi si care fac parte din acest gen sunt:Cartea nuntii,Domisoara Christina,Nunta in cer,Enigma Otiliei,Pe aripile vantului, La rascruce de vanturi, Laleaua neagra si Dama cu Camelii...
Acum ramane la aprecierea ta ceea ce doresti sa faci si ce culturi vrei s aimbogatesti!
Daca esti interesata de acele carti cu Sandra Brown, Nora Roberts si asa mai departe[mentionez ca sunt carti contemporane, personajele fiind moderne sau din acelea de epoca, cu trasuri rochii lungi, cavalesi s.a.] le poti gasi la revista Libertatea pentru femei care apare luni!
Mult succes si bafta la citit!

| felycm0 a răspuns:

Cartea mea preferata este Singur pe Lume de Hector Malo e o carte despre un baietel orfan... Aventurile lui huck, a le leui Tom Sawyer si Colt Alb la fel sunt niste carti interesante happy Sper ca te-am ajutat. Funda?

| vicaML a răspuns:

Inconjurul lumii in 80 de zile este o carte care merita citita adica depinde si de virsta ta poti citi si aventurile lui sherlock holmes est o carte palpitanta

| totcevreisastii a răspuns:

Buna...
Uite o lista care va cuprinde o serie de carti pe care merita sa le citesti si care mi s-au parut interesate :
1. Paulo Coelho - Vrajitoarea din Portobello
2. Paulo Coelho - 11 minute
3. Gabriel Garcia Marquez - Despre dragoste si alti demoni
4. Gabriel Garcia Marquez - Toamna patriarhului
5. Paulo Coelhio - Aleph
6. Gabriel Garcia Marquez - Ochi de caine albastru
7. Mario Vargas Llosa - Ratacirile fetei nesabuite.
8. Mircea Cartarescu - Mendebilul
9. Mircea Cartarescu - De ce iubim femeile
10. Gabriel Garcia Marquez - Dragostea in vremea holerei
11. Octavian Paler - Autoportret intr-o oglinda sparta
12. Martin Page - M-am hotarat sa devin prost.
13. Gabriel Garcia Marquez - Povestea tarfelor mele triste
14. Nicolae Filimon - Ciocoii vechi si noi
15. Rodica Ojog Brasoveanu - Cianura pentru un suras
16. Eric Emmanuel - Oscar si tanti roz
17. Dostoievski - Crima si pedeapsa
18. Bastovoi Savelie -Diavolul este politic corect.
si mai sunt o groaza...
Succes la citit!

| Ganda_Irina_1989 a răspuns:

As avea cateva recomandari:
Haruki Murakami - In cautarea oii fantastice, Padurea Norvegiana
Jose Saramago - Tratat despre orbire, Intermitentele mortii.
George Orwell - 1984, Ferma Animalelor
Truman Capote - Mic dejun la Tiffany
Ernest Hemingway - Adio arme, Batranul si Marea