| RyAngel a întrebat:

Ne-a spus domnul profesor de istorie ca in scrisoarea a treia M. Eminescu a facut o greseala cu privire la datele istorice. Am cautat-o dar nu am gasit-o o stiti voi? S-au aruncati va rog o privire si pentru mine ca sunt curioasa!?

Răspuns Câştigător
| ioana1704 a răspuns:

Aceasta greseala a fost sesizata de Topirceanu! Verifica si tu : batalia de la Nicopole a fost dupa cea de la Rovine, asa ca versul cu " laNicopole vazut-ai..." nu-si are rostul! funda please!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mi se pare ca sunt trei greseli. 1.Rovine nu este un nume de localitate, rovina/rovine se spune la un loc jos si mlastinos. 2. Darius I, care a purtat lupte cu scitii si getii din Dobrogea, este fiul lui Cambyses II, nu a lui Istaspe. 3.Peste Dunare a fost construit doar podul de la Drobeta, de catre Apolodor, nu am mai auzit de alte poduri. Numai bine!

| Dmonik a răspuns:

Domnul tau de istorie, cu siguranta priveste lucrurile mult prea pragmatic, uitand ca avem de-a face cu o opera literara, care imagineaza un univers, cu o lucrare fictionala, in care autorul isi permite orice gest, chiar si acela de a recrea realitatea, deci, din acest punct de vedere, nu putem discuta de o "greseala", ci de vointa unui artist.

| Zenithf a răspuns:

La un semn deschisa-i calea si se'apropie de cort, Un batran atat de simplu, dupa vorba, dupa port.
Mircea cel Batran era tanar, avea cred 33-34 de ani atunci, nu stiu exact. S-ar putea sa mai fie si alte greseli de genul asta dar eu nu stiu.