Aceasta greseala a fost sesizata de Topirceanu! Verifica si tu : batalia de la Nicopole a fost dupa cea de la Rovine, asa ca versul cu " laNicopole vazut-ai..." nu-si are rostul! funda please!
Mi se pare ca sunt trei greseli. 1.Rovine nu este un nume de localitate, rovina/rovine se spune la un loc jos si mlastinos. 2. Darius I, care a purtat lupte cu scitii si getii din Dobrogea, este fiul lui Cambyses II, nu a lui Istaspe. 3.Peste Dunare a fost construit doar podul de la Drobeta, de catre Apolodor, nu am mai auzit de alte poduri. Numai bine!
Domnul tau de istorie, cu siguranta priveste lucrurile mult prea pragmatic, uitand ca avem de-a face cu o opera literara, care imagineaza un univers, cu o lucrare fictionala, in care autorul isi permite orice gest, chiar si acela de a recrea realitatea, deci, din acest punct de vedere, nu putem discuta de o "greseala", ci de vointa unui artist.
La un semn deschisa-i calea si se'apropie de cort, Un batran atat de simplu, dupa vorba, dupa port.
Mircea cel Batran era tanar, avea cred 33-34 de ani atunci, nu stiu exact. S-ar putea sa mai fie si alte greseli de genul asta dar eu nu stiu.