| Casiana a întrebat:

Buna seara tuturor! Aveti un poet preferat, daca da, care este acela? Pot avea si alta nationalitate...As vrea sa citesc ceva diferit, astept sugestii! O seara buna tuturor!

Răspuns Câştigător
| bob_1666 a răspuns:

Buna. o sa iti zic ce imi place mie.autohton ti-as recomanda Minulescu, Goga, Bacovia sau mai apropiat Ana Blandiana.Pe plan extern pot sa-ti zic doar baudelaire si sartre. Daca doresti sa citesti ceva interesant ti-as recomanda Cartarescu sau Garcia Marquez. Spor.winking

28 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Citeste sonetele lui Shakespeare.

cami
| cami a răspuns:

Mie-mi place mult rusul Aleksandr Puşkin.

| Nastia a răspuns:

Eminescu,... cel mai mare, cel mai bun poet,...

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Imi placea foarte mult Alexandru Macedonski. Uite o poezie mai cunoscuta de la el: Rondelul rozelor ce mor
E vremea rozelor ce mor,
Mor în gradini, si mor si-n mine --
S-au fost atât de viata pline,
Si azi se sting asa usor.

În tot, se simte un fior,
O jale e în orisicine.
E vremea rozelor ce mor --
Mor în gradini, si mor si-n mine.

Pe sub amurgu-ntristator,
Curg valmasaguri de suspine,
Si-n marea noapte care vine,
Duioase-si pleaca fruntea lor... --
E vremea rozelor ce mor.
Poezia care m-a impresionat cel mai tare de la el a fost "Un tanar poet murind". Citeste-o daca o gasesti...

| Parintele a răspuns:

Stefan Dima, Nina Cassian...

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Incearca si Gheorghe Istrate, este diferit, autentic si contemporan happy

| adyth a răspuns:

Bacovia big grin

| LuS[z] a răspuns:

Mihai Eminescu

| Swabia a răspuns:

Eminovici!

| Bloo2 a răspuns:

Pai imi plac mult: bacovia, arghezi, eminescu si stanescu big grin

| alma a răspuns:

Nicolae Labis,"moartea caprioarei". Pa

| crisS a răspuns:

Nichita Stanescu happy

| Diav0la a răspuns:

Rainer Maria Rilke

| albastrel a răspuns:

Nimeni nu se compara cu Eminescu nostruwinking

| dia94 a răspuns:

Im primul rand buna seara tongue
poet preferat? Mihai Eminescu desigur... poate ai mai citit, daca nu, chiar iti recomand ...personal imi place foarte mult

| Casiana explică:

O sa incerc si eu sa citesc, vreo poezie preferata?

| Casiana explică:

Si mie Cami, si de asemena sa nu uitam de "Luceafarul poeziei romanesti", care este cel mai bun poet roman!

| Casiana explică:

Intrebare, de ce nu apar funditele, ca vreau sa rasplatesc persoana care m-a ajutat cel mai mult!crying

| AlinutzaRouz a răspuns:

Mie cel Mai mult imi place Eminescu.

| eewan a răspuns:

Eu nu am poet ci un scriitor Dr. Thompson si cartea se numeste The ultimate reference guide to increase. o carte superbahappy

| ancalazar a răspuns:

Poezia romaneasca este superba! Eu il ador pe Tudor Arghezi, ma regasesc in psalmii lui, sunt uimita de asocierile nebanuite de cuvinte, de schimbarile bruste ale viziunii poetice ...Cred ca ti-ar place sa citesti suprarealisti(gellu naum de la noi) si intotdeauna vei gasi o poezie frumoasa la Lucian Blaga sau la Nichita Stanescu... Incearca sa citesti mai multe poezii din acelasi volum, in acest fel vei simtii atmosfera poetica transmisa happy. Mai incearca si sa citesti ascultand muzica...

| cLaudYu a răspuns:

Mihai Eminescu...

| unromandestept a răspuns:

Nu stiu la ce te referi cand spui ceva diferit dar iti pot recomanda un poet stralucit cu care ma mandresc, o poti gasi pe www.poezii.biz sub pseudonimul de artemiss_007. Pe acest site vei gasi o multime de poeti contemporani. Lectura placuta!

| diana a răspuns:

George Toparceanu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Minulescu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alfred de Wigny, Dante Aligheri, Stanescu Nechita, Labis, Eminescu, Doinas, Blandiana, Peres, etc, etc si alti o sumedenie...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste "Sufletul meu: un mormant de vise". Gasesti volumul pe net. Este scris de Luminita Aldea. Mie imi place mult proza ei, dar si poezia e buna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cosbuc happy